Close

100 Films in 2017 – Update #1

Ook in 2017 ga ik weer proberen om 100 films te kijken. Ik heb een heel lijstje met films die ik nog wil kijken, dus hopelijk kan ik er ook de tijd nog voor vinden. Vandaag de eerste update! Ik ga nu wel weer proberen om over iedere film wat te vertellen, eens zien hoe lang ik dat volhoud πŸ˜‰ Deze eerste update zijn een hoop films, omdat ik het op heb gespaard omdat ik nog steeds geen internet heb (en door mijn externe harde schijf dus wel films kan kijken, dus ik kijk er een hoop!). Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien!

1. Captain America: The First Avenger

De eerste Captain America stond tussen de films die nieuw waren op Netflix, dus een goede reden om hem nog een keer te kijken. Dit vind ik wel de minste Cap film en normaal gesproken zet ik hem af nadat Bucky naar beneden stort, maar dit keer heb ik hem toch maar weer eens helemaal gekeken.

2. The Girl On The Train

Het boek hiervan heb ik gelezen en daardoor was ik wel benieuwd naar de film. Zoals vrijwel altijd doet de film onder voor het boek. Ik vond hem nogal langdradig en ergerde me nog meer aan Rachel dan dat ik in het boek deed. Ik snap op zich wel dat de film zo “lang” (bijna 2 uur) was want een aantal dingen moeten ze gewoon laten zien om de personages en hun onderlinge relaties goed in beeld te brengen, maar het merendeel van de film vond ik niet zoveel aan. Misschien ook omdat ik het boek heb gelezen en dus weet wat er gaat gebeuren.

3. The Dark Knight

Deze film heb ik jaren geleden al gezien, al wel een paar keer zelfs, maar ik had er ineens weer zin in. Deze serie is eigenlijk ook de enige Batman ‘serie’ die ik gezien heb, die met Christian Bale (behalve Batman vs Superman dan). Ik vind Heath Ledger in ieder geval een 10x betere Joker dan Jared Leto.

4. The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises is de eerste Batman film die ik ooit gezien heb, waar Donna me mee naar toe sleepte in de bioscoop, waarna ik ook de anderen ben gaan kijken. Deze vind ik denk ik nog wel altijd het leukste, dus toen ik The Dark Knight gezien had wilde ik deze ook weer eens kijken.

5. The Lego Batman Movie

Wat een geniale film is dit. Donna en ik keken al maanden uit naar deze film, een soort vervolg op The Lego Movie, die we ook al geweldig vonden. Je zou misschien denken dat het een kinderfilm is, maar dat is echt niet zo. Het is helemaal mijn humor en ik kan deze echt aanraden. Ik weet alleen niet of hij ook nog in het Engels in de bioscoop draait.

6. Captain America: Civil War

Toen ik op mezelf woonde had ik eerst alleen maar een TV en een DVD-speler (nog steeds trouwens, alleen nu ook een harde schijf met films). Normale televisie heb ik namelijk nog steeds niet. Een van de eerste dagen dat ik op mezelf woonde, toen ik ’s avonds op reserve stond op mijn werk, was Civil War voor de zoveelste keer. In mijn film challenge van 2016 heb ik het al tig keer over deze film gehad, dus veel meer woorden ga ik er niet aan besteden.

7. Grease Live

Grease kennen we natuurlijk allemaal, maar er is ook een soort live musical van gemaakt met onder andere Vanessa Hudgens en Carly Rae Jepsen. Het is basically hetzelfde verhaal, alleen dan werken ze wel echt met stages op een filmset. Zoals bij een musical zie je deze ook veranderen. Ik had Grease al even niet meer gezien en vond het wel leuk om deze versie met een andere cast eens te zien.

8. Insurgent

Insurgent is het tweede deel van de Divergent serie. Het eerste deel keek ik 2,5 jaar geleden in het vliegtuig naar Los Angeles, maar het tweede deel kwam er maar niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier mijn aandacht ook niet zo goed bij kon houden. Deze vond ik denk ik wel een van de mindere van de drie.

9. Allegiant

Na Insurgent keek ik ook deel 4, Allegiant. Deze vond ik persoonlijk leuker dan Insurgent. Hiervan had ik ook al regelmatig de trailer gezien, maar omdat ik Insurgent nog niet gezien had heb ik hem eerder nooit gekeken.

10. The Edge Of Seventeen

The Edge Of Seventeen raadde Donna aan, en als filmcriticus Donna zo’n tienerfilm leuk vindt, moet ik hem ook wel zien. Het leuke aan The Edge Of Seventeen vond ik dat Hailee Steinfeld een Γ©cht awkward personage neer weet te zetten. ‘Awkward’ wordt in films (en de serie…) vooral als iets schattigs en aantrekkelijks neergezet, terwijl het eerder gewoon heel ongemakkelijk is. Als je super awkward bent, krijg je niet de twee populairste jongens van de klas achter je aan. The Edge Of Seventeen was op sommige momenten echt cringeworthy, op een grappige manier. Een soort van plaatsvervangende schaamte. Een van de leukste films die ik tot nu toe dit jaar heb gekeken.

11. Love, Rosie

Love, Rosie is gewoon een typische romantische film, met wel een twist waarin Rosie zwanger raakt en een kind krijgt. Verder zijn het gewoon jeugdvrienden die elkaar stiekem leuk vinden, maar pas na jaren ook echt bij elkaar komen (spoiler, sorry). Op z’n tijd wel leuk om zo’n film te kijken, ook al ben ik absoluut niet meer zo’n romanticus.

12. Bad Neighbours

Deze was eigenlijk gewoon heel flauw, maar hij stond op mijn computer en ik had niks te doen. Twee jonge ouders krijgen een fraternity als buren (wonen die normaal gesproken niet op een campus) waar ze veel overlast van hebben. Dit resulteert in een soort kinderlijke oorlog tussen de buren. Met Zac Efron. Ik heb deel 2 ook nog op mijn computer staan, maar of ik die nou echt wil kijken…

13. American Ultra

Van American Ultra wist ik vooral dat het met Kristen Stewart en Jesse Eisenberg was, meer eigenlijk niet. Het komt er op neer dat Mike (Jesse Eisenberg) een experiment blijkt te zijn dat de CIA om zeep wil helpen, waar hij zelf niet van op de hoogte is. Ik vond het in ieder geval een verrassend leuke film.

14. Joy

Ook van Joy wist ik eigenlijk alleen dat het met Jennifer Lawrence was. Oh, en dat het over een huismoeder ging – zo dacht ik. Uiteindelijk ging het dus over de uitvinding van de self wringing mop, die dus door Joy gedaan is. Dat was geen makkelijke weg, want de producent van haar product wil meer geld, steelt haar ontwerpen en niemand wil haar product kopen. Als ik van te voren had geweten waar hij over ging had ik hem waarschijnlijk niet gekeken, not gonna lie. Ik vond hem ook wel vrij lang duren.

15. Goosebumps

Goosebumps is gebaseerd op wat wij in Nederland als de Kippenvel boekenserie kennen. In de film woont Kippenvel schrijver R.L. Stine (Jack Black) met zijn dochter in het plaatsje Madison. Alle monsters waar hij over geschreven heeft, blijken tot leven te zijn gekomen en opgesloten te zitten in zijn boeken. Totdat door toedoen van hun buurjongen Zack een monster ontsnapt wat er uiteindelijk toe leidt dat ze allebei ontsnappen. Misschien wat kinderlijk, maar ik vond het alsnog wel een leuke film.

Dat waren de eerste 15 films. Hopelijk hebben jullie er ook wat inspiratie uit kunnen halen πŸ™‚

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten