Close

Review: All Time Low – Future Hearts

Hoe kan het ook anders dan dat ik een review over het nieuwe album van All Time Low, Future Hearts, schrijf? Bij deze dus! Op 7 april bracht All Time Low alweer hun 6e studioalbum uit. Ik moet wel zeggen dat ik het album erg wennen vond toen ik het de eerste keer hoorde. Voor mij was het niet echt All Time Low. Voor deze review heb ik de liedjes dus wel allemaal vaker beluisterd, waarna ik het album al een stuk leuker vond.

De eerste keer dat ik het album hoorde vond ik het eigenlijk gewoon niet leuk. Dat kan ik wel eerlijk zeggen. Ik vond het geen All Time Low album en veel te soft voor een poppunk album. Ik heb wel vaker dat ik sommige liedjes vaker moet horen voordat ik ze echt leuk vind, maar een heel album.. Dus ja, ik baalde. Ik had gelezen dat Future Hearts een mix was van Dirty Work, Nothing Personal en Don’t Panic. Nou, Dirty Work en Nothing Personal zijn mijn favoriete albums dus ik was al blij, maar daar ben ik het dus echt niet mee eens.

Gelukkig was dit inderdaad een album dat ik vaker moet horen, want nadat ik het album 3 of 4 keer gehoord had, begon ik de liedjes leuker te vinden.

De gewone versie van Future Hearts heeft 13 nummers, de deluxe versie heeft er 15.

Het album wordt geopend door de track Satellite. Hierin hoor je de gitaarpartijen wel terug maar het blijft toch een vrij rustig nummer. Ondanks dat het zeker niet mijn favoriete track is, vind ik hem ook niet verkeerd. Ik vind het alleen niet zo’n sterke opener. Van een album opener verwacht ik wat meer, zoals Do You Want Me (Dead?) bij Dirty Work. Bij Satellite heb ik eigenlijk steeds het gevoel dat ik zit te wachten op iets dat maar niet komt. Ondanks dat is het nummer wel oké.

Kicking & Screaming vind ik een stuk leuker. Aan het begin denk je even, huh ik dacht dat ik naar All Time Low zat te luisteren?, maar daarna klinkt het toch wel weer als All Time Low. Het is een van de meer up-tempo nummers van Future Hearts, waardoor ik hem op dit album al vrij snel leuk vind. Het nummer bevat tevens een gitaarsolo die me dan weer aan Break Your Little Heart doet denken. Ook de screams (goede pun, Kicking & Screaming) op het einde vind ik wel wat hebben.

Something’s Gotta Give is het eerste nummer dat uitgebracht werd van Future Hearts. Ik vind het zeker een leuk nummer maar naar mijn mening mist het toch een beetje power. Te rustig, te weinig harde instrumenten, die ook erg naar de achtergrond geduwd worden. (Ik ben echter wel gewend dat All Time Low altijd wel wat rustigere nummers op een album heeft staan, dus ik maakte me geen zorgen over de rest van het album.) Dit schreef ik voordat ik het hele album gehoord had. Nu blijkt Something’s Gotta Give echter een van de hardere tracks van het album te zijn, wat ik wel een beetje jammer vind.

De tweede single van Future Hearts was Kids In The Dark, en daar was ik een stuk enthousiaster over dan over Something’s Gotta Give, met name omdat hij een stuk meer uptempo is, en de instrumenten harder zijn. Precies wat ik bij SGG miste dus. Na het hele album gehoord te hebben vind ik Kids In The Dark nog steeds een van de leukste nummers. Ik vind dit denk ik het nummer dat het meest “All Time Low” is, het meest op ouder werk lijkt.

Het derde nummer dat van het album uitkwam was Runaways. Aan dit nummer moest ik ook wel wennen, maar na hem een paar keer gehoord te hebben, vond ik hem toch wel leuk. Naast instrumenten hoor je op Runaways ook achtergrond geluiden die me echt aan een kermis of een circus doen denken. Dat ben ik van All Time Low ook niet echt gewend, maar Runaways is wel een fijn nummer.

Toen ik Missing You voor het eerst hoorde moest ik bij het intro denken aan You van The Pretty Reckless. Veel mensen vonden dit nummer helemaal geweldig, en in het begin was ik het daar niet helemaal mee eens. Maar toen was ik foto’s voor een artikel aan het maken terwijl ik dit nummer op had staan en ineens raakten de lyrics me en merkte ik dat dit echt een nummer is dat vóór de fans geschreven is en, net als Therapy, heel relatable is. Het klinkt een stuk vrolijker, maar de songtekst, wauw.

Eigenlijk het eerste liedje waarbij ik meteen de eerste keer zoiets had van, deze vind ik leuk, is Don’t You Go. Dit is dan ook een van de hardere tracks, die ik graag meer op het album had gezien. Hij doet me erg aan blink-182 denken, ondanks dat dit niet het nummer is waar Mark Hoppus aan mee heeft gewerkt.

Bail Me Out werd al beschreven als een soort van “surfrock”, waar ik al mijn twijfels bij had, maar ik had vertrouwen in All Time Low. Het is een nummer met Joel Madden (Good Charlotte, The Madden Brothers). De gitaarpartijen doen me aan Something That We’re Not van Demi Lovato denken. Ondanks dat ik het wel een beetje een vreemd nummer vind voor All Time Low is dit denk ik wel een nummer wat ik wel leuk vind na het een paar keer geluisterd te hebben, ik mis alleen wel de wat hardere instrumenten.

Dancing With A Wolf is wat mij betreft ook een van de betere tracks van het album. Ook hier moest ik in het begin even aan winnen maar het is wel een lekker, ik weet niet, stoer nummer? Ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven. Daarvoor moet je het zelf maar even luisteren. Het is ook weer heel anders dan dat we van All Time Low gewend zijn, maar wel goed.

Het album eindigt met Old Scars/Future Hearts. Dit is denk ik een van mijn favoriete nummers van het album, lekker up-tempo. Hoewel ik Alex’s zijn vocals wat minder vind in dit liedje – te hoog ofzo? – vind ik dit nummer wel meer echt All Time Low, met hardere gitaarpartijen en dergelijken.

In eerste instantie vond ik het album ontzettend tegenvallen. Toen heb ik hem gewoon de hele dag aangezet en naar mate ik de liedjes meer had gehoord, vond ik ze steeds leuker. Voor mij – en dat hoor ik van meer mensen – is het echt een album waar je in moet komen, dat je vaker moet luisteren. Maar dat is het zeker waard! Ik ben in ieder geval blij dat ik de meeste liedjes na er een paar keer naar geluisterd te hebben wel leuk vind.

Future Hearts is te koop bij Suburban Records, bol.com en WOWHD.nl en staat in Spotify en iTunes.

Wat vinden jullie van Future Hearts?

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten