Close

30 Days Blog Challenge: Dag #17 – Blogpraat: doelen en desillusies

blog

Zo, dit is een wat mindere luchtige ‘dag’ van de 30 Days Blog Challenge. Vandaag ga ik het hebben over mijn doelen en desillusies omtrent bloggen. Inmiddels blog ik al ruim 2,5 jaar op Dreaming Out Loud, en zijn er bijna 700 posts online gekomen (dan tel ik het oude domein niet mee). Ik denk dus dat ik onderhand wel wat kan zeggen over mijn blogdoelen en -desillusies. Benieuwd wat ik met mijn blog wil bereiken en wat mij tegenviel aan het bloggen?

Doelen

Eerlijk gezegd heb ik met deze blog niet echt doelen. Natuurlijk vind ik het leuk als mijn blogposts door veel mensen gelezen worden, en als ik benaderd wordt door organisaties vind ik dat ook heel tof. Dat zou ik ook nog wel meer willen doen, samenwerken met organisaties. Dat laat naar mijn mening toch wel een beetje zien dat je goed bezig bent. Het belangrijkste doel voor mijn blog is echter toch dat ik er lol in blijf houden. Mijn blog ben ik begonnen omdat ik graag schrijf, en ik behoefte had aan een plekje op het internet waar ik mijn mening en creativiteit kwijt kon. Dat is Dreaming Out Loud: mijn uitlaatklep. Voor Today’s Feminism of de “bedrijfswebsite” waar ik mee bezig ben heb ik grotere doelen, maar Dreaming Out Loud moet vooral gewoon leuk blijven.

Desillusies

Iets wat mij toch wel een beetje tegenviel is dat je echt één in een dozijn bent in de blogwereld. Het is moeilijk om je te onderscheiden van andere bloggers op zo’n manier die mensen dusdanig aanspreekt dat ze je willen volgen. De blogwereld is toch meer van hetzelfde, en soms lijkt het alsof het moment dat je begon met bloggen er meer toe doet dan de kwaliteit van je blog. Ik had gehoopt dat mijn blog tegen deze tijd wel wat groter zou zijn, dat geef ik eerlijk toe. Het is niet waar het voor mij omdraait, want ik schrijf gewoon graag, maar laten we eerlijk zijn: erkenning maakt het nog wel net een beetje leuker. Ik probeer me te onderscheiden door vooral mijn eigen ding te doen en me niet te veel aan te trekken van wat anderen doen. Aan de andere kant weet ik natuurlijk ook wel dat ik geen travelblogger ben die de mooiste plekjes van de wereld bezoekt, of een keukenprinses die de lekkerste recepten kan bedenken. Zoals ik net al zei blog ik echter vooral als uitlaatklep, en als ik dan zou schrijven over dingen die mij niet liggen schiet ik daar natuurlijk volledig aan voorbij.

Wat misschien ook nog wel een desillusie is, is de hoeveelheid tijd die het kost. Ik schrijf over het algemeen nog niet eens blogposts die heel veel research of het testen van producten vereisen, maar een blog bijhouden kost nou eenmaal wel tijd. Je moet toch onderwerpen bedenken, foto’s maken of zoeken, posts tikken, zorgen dat je op Google gevonden wordt, je posts op social media promoten… Natuurlijk kun je er zoveel tijd in steken als je zelf wil, maar ik vind het wel belangrijk om regelmatig te updaten. Ik merk echter ook wel dat ik ook echt periodes heb dat ik het gewoon even niet op kan brengen. Meestal is het dan te druk in mijn hoofd, ben ik te veel met andere dingen bezig. Omdat mijn blog vooral een hobby is, kan ik dat nu loslaten, maar daar heb ik toch wel eens moeite mee gehad.

Wat vinden jullie de grootste desillusie als het om bloggen gaat?

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten