Close

30 Days Blog Challenge: Dag #22 – Social media en ik

social media

Social media en ik, een onafscheidelijke combinatie. Ik denk dat ik dat wel zo mag stellen. Ik wil er tenslotte niet voor niks mijn werk van maken. Iedereen die mij kent zal wel kunnen beamen dat social media een belangrijk aspect van mijn leven is. Vandaag vertel ik wat meer over mijn relatie met social media.

In real life heb ik niet zo zeer last van FOMO, fear of missing out. Ik heb dit juist online. Als ik een tijdje niet op social media kan ben ik bang dat ik van alles mis. Dan moet ik heel veel blogposts bijlezen en video’s bij kijken. Als ik langdurig niet op social media kan kijken word ik daar heel onrustig van, want wat gebeurd er allemaal in de wereld? Heeft een van mijn favoriete bands een concert aangekondigd, een nieuw liedje uitgebracht? Dat soort dingen wil ik gewoon asap weten.

Mijn telefoon checken is iedere ochtend dan ook het eerste wat ik doe. Eerst Twitter, dan Facebook, en dan Instagram en Snapchat. Al moet ik zeggen dat de laatste twee tegenwoordig toch ook wel een beetje gewoonte zijn, want de daarop geplaatste content vind ik lang niet allemaal even interessant. Bij Instagram neem ik dan Stories ook maar mee, al vind ik die feature ook niet zo boeiend. Ik denk dat aanwezig zijn op social media ook wel van belang is als je een blog hebt, want dat is toch de makkelijkste manier om anderen op de hoogte te brengen van je blog.

Ik wil graag als social media-expert gaan werken dus ja, dan moet je wel op de hoogte zijn van welke social media er bestaan, hoe ze werken en wat er wel en niet werkt. Veel mensen roepen dan Twitter dood is, maar daar ben ik het persoonlijk niet mee eens, en degenen die ik volg zo te merken ook niet. Ik vind Twitter persoonlijk juist een van de leukste social media, maar het is ook maar net hoe je het gebruikt. Ik heb een hoop mensen leren kennen door Twitter waarmee ik ook via Twitter contact houdt. Facebook heb ik bijvoorbeeld weer vrij weinig mee. Ik zit er wel op, want ik vind dat dat er bij hoort als social media-expert, maar voor meer dan blogposts lezen gebruik ik het bijna niet.

Eigenlijk het enige sociale medium wat mij nooit echt heeft kunnen grijpen is Google+. Misschien scheelt het ook dat Google+ vrij weinig mensen heeft kunnen grijpen en dat er daarom vrij weinig te doen is, maar ik snap er gewoon niet zoveel van. Het heeft voor mij geen toevoeging op de social media die ik al gebruik. Oh, en LinkedIn vind ik ook niet veel aan, maar daar moet ik me voor mijn werk wel in verdiepen (en ook voor mijn toekomstige werk op actief zijn).

Over hoe social media niet sociaal zou zijn schreef ik al eerder een post waarin naar voren kwam dat mijn mening het compleet tegenovergestelde is. Ik spreek via social media juist veel mensen die ik anders niet meer zou spreken, zoals oud-klasgenoten, of mensen die ik anders niet eens ontmoet zou hebben. Ik ben van mening dat social media een verrijking is voor de samenleving, in plaats van iets dat iedere vorm van sociaal contact verpest.

Wat vinden jullie van social media?

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten