Skip to content

Favorieten van 2016

favorieten

Het jaar 2016 is alweer bijna afgelopen! Wat gaat de tijd toch snel, niet normaal. Vandaag daarom in plaats van favorieten van de maand mijn favorieten van 2016. Dat was niet gemakkelijk, want voor mijn favorieten van het begin van het jaar heb ik toch wel even terug moeten zoeken op mijn blog en Instagram. Uiteindelijk denk ik dat het hele jaar wel een beetje vertegenwoordigd is in deze blogpost, dus bij deze mijn absolute favorieten van 2016 op vrijwel alle gebieden! In januari komen mijn favorieten van december en januari online.

canon g7x

Canon Powershot G7X

In mijn favorieten van 2016 kan mijn Canon G7X natuurlijk niet ontbreken. Dit is de camera die ik de afgelopen maanden voor mijn vlogs gebruik, en de vlogcamera die bijna iedere vlogger gebruikt. Ik kocht hem dit jaar en heb hem sindsdien eigenlijk voor alles gebruikt. Deels omdat de batterij van mijn andere camera niet meer goed oplaadt en deels omdat mijn G7X gewoon veel handiger en handzamer is. Deze variant is inmiddels overigens niet meer te koop geloof ik. Hij is vervangen door de G7X Mark II die helaas een paar honderd euro duurder is.

marianas trench

Marianas Trench

Een van de bands die ik dit jaar ontdekte was Marianas Trench. Ik had gehoopt ze in oktober live te kunnen zien, maar die show ging niet door en is tot nu toe ook nog niet verplaatst. Ik denk dat Marianas Trench toch echt wel een van de bands is waar ik in 2016 het meest naar geluisterd heb.

mac studio fix fluid

MAC Studio Fix Fluid

De eerste van de twee foundations in deze lijst: mijn MAC Studio Fix Fluid. Dit is mijn ‘winterfoundation’, die ik in maart kocht en die een goede match is voor de winter. Helaas is hij, als ik dit typ, zo goed als op. Misschien dat ik er maar wat minder van moet gebruiken, want ik vind dat ik er nu niet heel lang mee gedaan heb eerlijk gezegd… Zeker als ik bedenk dat ik in de zomer een andere foundation gebruikt heb. Ondanks dat ben ik er wel erg blij mee dat ik eindelijk een foundation had die een goede match was voor mijn huid.

vi derm intense hydration serum

VI Derm Intense Hydration Serum

Hij is helaas op, en wel dusdanig duur dat ik hem zelf niet snel zou kopen, maar het Intense Hydration Serum van VI Derm was wel mijn favoriet op het gebied van huidverzorging dit jaar. Met mijn droge huid door de kou zou ik dit serum nu erg goed kunnen gebruiken, maar helaas. Ik heb hem nu vervangen door een crème van Kiko speciaal voor de droge huid, die het ook vrij goed lijkt te doen gelukkig.

imac

iMac

Voor mijn afstuderen kreeg ik van mijn ouders een iMac, en sinds ik deze heb gebruik ik mijn MacBook eigenlijk alleen nog maar onderweg of in bed. Zo’n groot scherm is zoveel fijner als je video’s en foto’s bewerkt. Ik zou echt niet meer zonder willen!

Stranger Things

Waarschijnlijk voor velen een favoriet van 2016: Stranger Things. De Netflix-hit van dit jaar. Ik heb al eerder verteld waar het over ging, dus daar ga ik niet te veel woorden aan besteden. Het is gewoon een erg goede serie en ik ben heel benieuwd naar seizoen 2!

captain america winter soldier

Captain America: The Winter Soldier

Als je mijn film challenge gevolgd heb zal deze favoriet je niet verbazen: volgens mij heb ik hem dit jaar wel 5 of 6 keer gekeken. Ik begon dit jaar met de Marvel films en deze is by far mijn favoriet.

pokemon go

Pokémon GO

Ondertussen speel ik het alleen nog maar als ik me verveel, maar toch vind ik dat Pokémon GO een plaatsje in mijn favorieten van dit jaar verdient. In eerste instantie heb ik namelijk wel erg veel lol gehad met deze app, alleen toen ik de Pokémon die hier in de buurt veel voor kwamen allemaal wel had was de lol er wel een beetje van af.

MoreZoella

Zoe kende ik natuurlijk al wel en ik was een tijd geleden ook al wel geabonneerd op haar main channel, maar die video’s vond ik op een gegeven moment niet meer zo interessant. Zoe’s vlog channel daarentegen vind ik wel erg leuk! Vooral nu met vlogmas (al volg ik nu ook haar main channel weer voor 24 Days of Zoella), maar ook de rest van het jaar vind ik Zoe’s vlogs leuk. Vooral als Mark Ferris op bezoek is. Zoe’s vlogs duren vaak een half uur, dus daar moet je wel zin in hebben, maar ik vind het altijd wel een prettig rustmomentje.

benefit hoola

Benefit Hoola

Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie bronzer die niet te gepigmenteerd en niet te oranje was, maar die wel deed wat je van een bronzer wilde. Toen ontdekte ik dat Douglas ook een klein formaat van Hoola van Benefit verkocht, en besloot ik deze te bestellen. Sinds ik deze bronzer heb, heb ik volgens mij geen andere meer gebruikt. Hoola is subtiel, maar wel goed op te bouwen, en ook mooi natuurlijk te blenden. Mijn favoriete bronzer!

#BOOS

Dit jaar begon Tim Hofman voor BNN met de webserie #BOOS, die ontzettend goed scoort. In #BOOS maakt Tim mensen die boos zijn op een organisatie onboos door het voor hen op te lossen. Ik kijk iedere week weer uit naar #BOOS, dus die verdient wel een plekje in dit lijstje.

Mijn auto

Inmiddels is hij niet meer van mij maar van mijn ouders, maar dit jaar was ik ook ontzettend blij met mijn eerste eigen auto: een zilveren Peugeot 206 uit 2000. Het is een oud autootje, maar het is (was) wel mijn oude autootje, waar ik heel wat kilometers mee af heb gelegd (zo’n 8000, waarschijnlijk meer dan dat ik voor die tijd in totaal heb gereden).

how i met your mother

How I Met Your Mother

Een van de vele series die ik dit jaar keek is How I Met Your Mother. Hij staat (stond?) op Netflix, wat mij altijd wat gemakkelijker overhaalt om een serie te kijken. Het is gewoon een lekker luchtige serie, waar ik tussen alle “heftigere” series door ook wel eens behoefte aan heb.

Against The Current

De tweede band die ik dit jaar ontdekte was Against The Current. Volgens mij was dit vooral door het nummer Wasteland. Dit sprak mij erg aan, en daarna ben ik verder gaan luisteren en fan geworden. Against The Current heb ik in oktober live gezien, en mijn ticket voor hun show in februari is ook al binnen.

beautyblender

Beautyblender

Ik weet niet zeker of ik de Beautyblender dit jaar of vorig jaar ontdekte, maar dit jaar heb ik in ieder geval niet anders gebruikt. Af en toe eens een kwast, maar het effect vond ik nooit zo mooi als met de Beautyblender. Het afgelopen jaar gebruikte ik een roze, maar een paar weken geleden ben ik met een nieuwe begonnen, dit keer een rode.

dr martens

Dr. Martens Rood

Ik kocht dit jaar 2 paar Dr. Martens, maar het rode paar is zonder twijfel mijn favoriet. Deze zijn een stuk minder stug dan mijn zwarte, waardoor ze een stuk makkelijker in te lopen zijn, en een stuk comfortabeler.

estee lauder foundation

Estée Lauder Double Wear Stay In Place Foundation

Naast mijn MAC foundation gebruikte ik dit jaar deze van Estée Lauder. Een hele populaire foundation die ik van mijn moeder heb gekregen. Voor nu is hij te donker, maar voor de zomer is dit een hele fijne foundation met een goede dekking.

Bram de Wijs

Ik weet het niet helemaal zeker maar ik dacht dat ik Bram dit jaar ontdekt heb. Als vlogger dan, want ik “ken” Bram al jaren van toen hij nog in Only Seven Left zat en ik regelmatig naar hun shows ging. Toen ik een van zijn vlogs ergens bij aanbevolen video’s zag staan ben ik deze eens gaan kijken, en zijn vlogs zitten zo goed in elkaar dat ik hem ben gaan volgen en nog steeds kijk ik zijn vlogs graag.

Bring Me The Horizon

De derde band die ik dit jaar echt ontdekte was Bring Me The Horizon. Ik kende ze al jaren en luisterde ook al naar liedjes als Go To Hell For Heaven’s Sake en It Never Ends, maar lange tijd vond ik BMTH echt wat te hard. Toen we toch naar Pinkpop gingen, wilde ik Bring Me The Horizon ook wel zien en sindsdien ben ik fan. Ik luister vooral naar hun laatste album That’s The Spirit, maar ook hun oudere, hardere werk kan ik inmiddels waarderen.

nike roshe ones

Nike Roshe Ones

Het is er nu natuurlijk veel te koud voor, maar toen dat niet zo was liep ik bijna alleen maar in mijn Roshe Ones rond. Wat een heerlijke schoenen zijn dit! Er zijn weinig schoenen waar ik zo lang op kan lopen zonder dat mijn voeten pijn doen als deze. Ik heb er nu al zin in als het warmer wordt en ik ze weer aan kan doen. Tot die tijd doe ik het maar met mijn Uggs die ook best oké lopen.

crime scene app

Crime Scene

Als er een spel is dat ik dit jaar veel gespeeld heb is het Crime Scene wel. Dit is een app waarin je moorden op moet lossen. Misschien een beetje cru, maar dit is wat ik doe als ik me verveel. Wel heb je maar 110 energie, en als die op is moet je weer een paar uur wachten tot je verder kan spelen, maar ik hou van deze app.

mac d for danger whirl

MAC D for Danger

D for Danger is zonder twijfel een van de MAC lipsticks die ik dit jaar het meeste droeg. In eerste instantie was deze een limited edition en uitverkocht voordat ik hem kon kopen, maar inmiddels zit hij volgens mij in het vaste assortiment en heb ik hem alsnog kunnen kopen. Hij doet me qua kleur erg denken aan Rimmel Kate Moss 107, maar dan is hij net wat paarser. Een bijzonder kleurtje.

MAC Whirl

Waar ik vorig jaar juist voor de opvallende MAC lipsticks ging, kocht ik dit najaar juist een aantal wat neutralere lipsticks die ik eigenlijk continu draag. Whirl is er daar een van, en tevens degene die ik het meest draag. Het is een bruinachtige nude tint die ik erg mooi vind.

Funda

Ondanks dat de situatie er nog steeds niet naar is om op mezelf te gaan wonen, vind ik het wel leuk om regelmatig op Funda te kijken wat voor appartementen er te huur zijn. Dit doe ik minstens een aantal keer per week, gewoon uit nieuwsgierigheid. Af en toe zie ik echt iets leuks, maar ik mag van mezelf nog niet echt verliefd worden op een woning aangezien ik ten eerste nog niet weet waar ik straks ga wonen en ten tweede de kans groot is dat alles wat nu te huur is tegen die tijd al verhuurd is.

manfrotto

Manfrotto Pixi Mini Tripod

Laatst zag ik in een vlog van Alfie Deyes dat hij een bepaald handstatief gebruikte en die leek me wel praktisch dus ging ik op zoek naar een soortgelijke. Ik vond deze van Manfrotto. De zwarte variant was uitverkocht, dus ging ik maar voor de roze. En echt, sinds ik dit ding heb wil ik niet meer zonder. Doordat je het stuk waar de camera op staat alle kanten in kan draaien kun je hiermee in allerlei hoeken filmen en hoeft je statief ook niet per se recht te staan, waardoor je hem veel makkelijker neer kunt zetten. Naast neerzetten maakt dit statief het ook een stuk handiger om vanuit de hand te filmen omdat het veel fijner vasthouden is dan wanneer je de camera vast moet houden. Ik ging ervan uit dat Alfie een duurdere variant had, maar later ontdekte ik dat zowel Alfie als Zoe en Tanya precies dezelfde van Manfrotto hebben. Echt een aanrader!

Boncolor

Nog een YouTuber die ik dit jaar ontdekte is Boncolor. Ineens zag ik Bonnie in allerlei video’s van andere YouTubers voorbij komen waardoor ik benieuwd werd. Ik moet toegeven dat ik haar vlogs tijdens vlogmas niet echt gekeken heb wegens een overkill aan video’s in mijn feed, maar normaal gesproken kijk ik Bonnie’s vlogs trouw tijdens het ontbijt of als ik mijn make-up doe. Bonnie upload dus iedere dag een vlog.

Zo, dan waren dat mijn favorieten van 2016! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Op naar 2017!

Liefs,
Nienke

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten