Skip to content

Favorieten van november

lekker & simpel
Deze maand de favorieten weer even in een geschreven post met foto’s in plaats van een video. Dit omdat mijn kamer momenteel nogal een puinhoop is en het niet echt te doen is om hier te filmen. Slecht excuus, ik weet het, maar het is een hoop spul dat naar de stort moet. Afijn, vandaag mijn favorieten in foto’s en tekst. Benieuwd wat ik deze maand gekeken heb en welke producten ik gebruikt heb? Lees dan verder!

642 things to write about

642 Things To Write

Mijn eerste favoriet is het boek 642 Things To Write! Dit is een boek dat je helpt bij creatief schrijven doordat het allerlei random scenario’s of zinnen bevat waar jij vervolgens een verhaaltje over moet schrijven van maximaal een hele pagina. Toen ik het boek net had heb ik er heel veel mee gedaan, ondertussen een tijdje wat minder maar het hoort wel bij mijn favorieten van deze maand.

Als de dijken breken

De afgelopen maand keken wij thuis iedere zaterdag Als de dijken breken. Dit is een miniserie van 6 afleveringen, waarin de dijken doorbreken door noodweer en Nederland en België in rap tempo onder water lopen. Even realistisch is het allemaal niet: mijn vader en ik zetten regelmatig vraagtekens bij dingen die er gebeuren, maar het is wel een “leuke” serie om te kijken op de zaterdagavond. Het komt om half 9 op NPO 1.

felinehoi

De afgelopen maand ontdekte ik dat we in Nederland best wel wat YouTubers hebben die paard-gerelateerde video’s maken. Een aantal daarvan ben ik gaan volgen. Felinehoi is er daar een van. Ik heb Feline en haar pony Marley al wel eens op Bokt.nl voorbij zien komen, en ik vond Marley altijd al een ontzettend leuke pony, dus toen ik ontdekte dat Feline een YouTubekanaal had, moest ik haar wel gaan volgen.

HoefWijzer

Net als Feline maakt ook Fenna YouTube-video’s over paarden, onder de naam Hoefwijzer. In haar geval zijn dit veel lol met je knol-video’s met haar pony Noura, maar ook veel informatieve video’s. Ik vind het gewoon erg leuk om een kijkje te krijgen in hoe anderen voor hun paarden zorgen.

mac mocha

MAC Mocha

Mocha is mijn nieuwste aanwinst van MAC. Ik had eigenlijk nog nooit van de kleur gehoord, maar toen ik deze maand in de MAC store in Amsterdam het een en ander swatchte aan lipsticks vond ik dit toch wel een erg mooi kleurtje. Hij is best wel neutraal, maar voor mij toch iets heel nieuws. Ik heb wel roze en bruine nudes, maar niet zoals Mocha. Omdat de kleur op de foto niet zo duidelijk is, ook nog een swatch die weliswaar niet scherp, maar wel duidelijker van kleur is.
imac

Apple iMac

Deze maand kreeg ik van mijn ouders voor mijn afstuderen mijn iMac, en natuurlijk verdient deze een plaatsje in mijn favorieten. Sinds ik hem heb, heb ik hem zo goed als iedere dag gebruikt, en vooral foto’s en video’s bewerking is zoveel fijner op zo’n groot scherm dan op mijn MacBook. Mijn MacBook is overigens ook nog in prima staat, dus die blijft gewoon voor als ik hem mee moet nemen (of voor als ik in bed wil Netflixen…)

The OC

The OC heb ik jaren geleden al helemaal gekeken en nog steeds vind ik het een geweldige serie. Deze maand begon ik de serie opnieuw te kijken, al lag de nadruk deze maand meer op Gilmore Girls in de hoop alle 7 seizoenen voor de nieuwe afleveringen te kijken. Nu ben ik zeker wel van plan om weer verder te gaan met The OC, want het blijft een klassieker. Vooral Seth is geweldig. Als ze daar nou eens een revival van doen…

nyx lip lingerie

NYX Lip Lingerie Push Up

Ik heb nooit zoveel met liquid lipstick gehad omdat veel liquid lipsticks je lippen ontzettend uitdrogen. Toen ik bij de NYX winkel in Amsterdam was, besloot ik er toch eens een van NYX te proberen. En not gonna lie, hij droogt wel degelijk uit. Maar de kleur, Push Up, is daarentegen wel erg mooi en hij blijft ook erg goed zitten, wat deze liquid lipstick voor mij toch een favoriet maakt.

judas astrid holleeder

Judas – Astrid Holleeder

Het boek dat ik deze maand las was Judas van Astrid Holleeder. Ik lees eigenlijk helemaal niet meer zoveel, maar dit boek wekte mijn interesse. Het is meteen ook het dikste boek dat ik in jaren gelezen heb, en ook datgene dat ik het snelste uit had. Ik vond Judas een heel indrukwekkend boek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het hele imago van knuffelcrimineel rondom Willem Holleeder nooit echt mee heb gekregen, maar ik heb wel versteld gestaan van hoe Willem Holleeder volgens dit boek naar de wereld kijkt. Niets is ooit zijn schuld. Van alles wat er fout gaat in zijn leven legt hij de schuld bij zijn zus Sonja, die jarenlang alles voor hem gedaan heeft. Hij laat haar man vermoorden, bedreigt haar kinderen… Na dit boek vond ik de documentaire De (Onder) Wereld van Willem Holleeder van John van de Heuvel ook interessant om te zien.

Gilmore Girls: A Year In The Life

Admittedly, ik was een beetje teleurgesteld over de Gilmore Girls revival. In de vlog van die week vertel ik daar meer over, maar ik wil het nu niet gaan spoilen (in de vlog overigens ook niet). Ik vond het ontzettend leuk om weer terug te ‘zijn’ in dat wereldje, en ook om zo’n groot deel van de originele cast terug te zien. Er waren echter een aantal story lines die ik gewoon niks vond, maar daar stond tegenover dat er ook wel sterke in zaten, alleen draaide die niet om Rory of Lorelai. Aan Rory heb ik me eerlijk gezegd behoorlijk zitten ergeren. Voor mij droegen Kirk, Luke en Emily de revival een beetje… Ik kan mijn vinger er niet opleggen, maar het miste gewoon iets van de charme die de originele serie had. Ondanks alles was het wel leuk om te zien wat de Gilmore girls de afgelopen 10 jaar gedaan hebben.

lekker & simpel

Lekker & Simpel

Nu ik niet meer naar school hoef kook ik een of twee keer per week. Ik ben echt nog een beginnende kok die duidelijke recepten nodig heeft bij het koken. Deze recepten haal ik vaak van de website van Lekker & Simpel, maar onlangs heb ik ook hun kookboek aangeschaft. Lekker & Simpel, zowel het boek als de blog, staat vol met recepten die gemakkelijk te bereiden zijn, precies wat ik nodig heb!

Zo, dat waren mijn favorieten van de maand november alweer! Waarschijnlijk de laatste maandfavorieten van 2016, want ik denk dat er in december een favorieten van 2016 komt!

Liefs,
Nienke

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten