Close

Filmfavorieten van 2018

Om 2018 toch nog een beetje af te sluiten op mijn blog wil ik wat jaarlijstjes maken om 2018 samen te vatten, te beginnen met mijn favoriete films van het afgelopen jaar. Want geloof me, het was een goed film jaar. Aan het begin van het jaar was het idee om dit jaar 100 films te kijken, en hoewel ik het niet meer bepaald bij heb gehouden, kunnen we wel stellen dat ik de 100 niet gehaald heb. Om toch nog een beetje over mijn filmjaar te vertellen, zet ik vandaag mijn favoriete films van dit jaar op een rijtje.

Avengers: Infinity War

Met stip op 1, de film van het jaar: Avengers: Infinity War. Ik keek er al lang naar uit en ik heb er van genoten en flink wat tranen gelaten. Voor mij toch wel de beste film die ik dit jaar gezien heb. Ik ben nog maar relatief kort Marvel fan, maar when I fall, I fall hard.

BlacKkKlansman

Blackkklansman vond ik vooral een confronterende film, maar tegelijk ook een ‘verrassing’. Casper wilde er graag naar toe, en ik ging wel mee, maar had er niet echt hoge verwachtingen van. Het gaat over een African American politieagent, die contact legt met de Ku Klux Klan, en samen met een blanke Joodse collega die zich als hem voordoet, lid wordt van de KKK. De film laat aan het einde ook heel confronterend zien dat het racisme wat in de film naar voren komt, echt niet alleen maar van die tijd is, maar dat het nog steeds zeer aanwezig is in de samenleving. Een indrukwekkende film vond ik het.

Jurassic World: Fallen Kingdom

What can I say, ik ben een sucker voor Owen Grady. Ik heb Jurassic World: Fallen Kingdom dan ook 2x in de bioscoop gezien (waarvan 1x in Los Angeles, whoop whoop!) Ik vond de eerste Jurassic World wel beter, maar deze was ook zeker erg vermakelijk.

Game Night

Game Night vond ik echt weer eens een goede comedy. Vaak is het bij comedy’s zo dat alle leuke grappen in de trailer zitten en er verder weinig aan is, maar Game Night vond ik echt grappig.

Black Panther

Black Panther was een film waar ik in eerste instantie niet zo benieuwd naar was (ik vond T’Challa in Civil War een beetje saai en pretentieus), maar die ik wel graag wilde supporten omdat vrijwel iedereen die aan deze film mee heeft gewerkt people of color zijn, wat ik graag support in een dergelijke film. Black Panther bleek echter ook gewoon echt een hele goede film te zijn. Hij is grappig (love Shuri) maar ook heel goed gemaakt en er wordt een hele duidelijke cultuur van Wakanda in neergezet.

Met een honorable mention voor Ant-Man and the Wasp, Deadpool 2 en Venom, anders staat dit lijstje wel erg vol met Marvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten