Skip to content

Mijn Helmer Kast + Make-Up Indeling

Vorige week hakte ik eindelijk de knoop door: ik zou een Ikea Helmer kast kopen. Ik heb lang getwijfeld tussen de Helmer en Alex kasten maar Alex kasten zijn 2x zo duur en dat vond ik de prijs niet waard, dus kocht ik een Helmer kast. Ik bestelde deze online en moest er een week op wachten maar nu is hij binnen én ingericht!

Ik kon al niet wachten tot ik mijn kast in kon ruimen en natuurlijk heb ik daar foto’s van gemaakt voor jullie. Ik ga in deze post niet heel uitgebreid overal op in, maar mocht er vraag zijn naar een make-up stash video kan ik dat misschien wel een keer doen.

Van te voren dacht ik, dat in elkaar zetten doe ik wel even. Nou, dat viel toch een beetje tegen. Eerst had ik de rails voor de lades omgewisseld, ik had de onderkant niet goed aangedrukt waardoor ik de wieltjes niet vast kon maken, dat soort dingen. Maar uiteindelijk staat hij, en ook nog best snel. Om half 1 kreeg ik hem binnen, daarna ben ik nog naar de paarden en het dorp geweest en om 3 uur was hij helemaal ingeruimd.

Goed, deze kast heeft dus 6 laden zoals je kunt zien. Op iedere la kun je een etiket doen, maar dat heb ik niet gedaan.

In de eerste la ligt alles voor de basis: (oog)primers, foundation, poeder, concealer, alles voor m’n wenkbrauwen en setting sprays. Voor in liggen de producten die ik veel gebruik, achter in de producten die ik niet vaak pak.

In de tweede la zitten alle blushes, bronzer en highlighters. Met name blushes. Over het algemeen zijn deze van Sleek, Catrice en Essence. Rechts ligt een palette van Essence met daar onder de Ultra Blush paletten van Makeup Revolution. De blushes achter in gebruik ik niet zo vaak, die voorin juist wel.

In de derde la zitten mijn oogschaduws. Mijn paletten van Makeup Revolution liggen op het kastje omdat de la anders zo vol was. Voorin liggen al mijn Sleek, MUA en W7 paletten, daar achter de wat kleinere paletten en achterin alle mono’s.

In de vierde la zitten al mijn lipproducten, dus lipsticks, lipbalms, lipglosses, lacquers, etc. Ik had mijn lipsticks allemaal in lipstickhouders van eBay maar daar kon ik alleen de voorste twee rijen nog van gebruiken. Deze heb ik daarom gebruikt voor de meeste van mijn MAC lipsticks omdat deze niet goed blijven staan door hun vorm. Ik vond dat ik veel lipsticks had maar zo lijkt het best mee te vallen, haha. Het glazen potje staat er met name in om te voorkomen dat alle lipsticks omvallen (dankzij de MAC lipsticks die er wel tussen staan) maar het bleek ook wel handig voor lippenbalsems. Achterin liggen dingen als lippotloden, liplacquers en lipglosses.

In de vijfde la liggen mijn mascara’s en eyeliners en mijn nagelproducten. Eigenlijk wil ik voor mijn mascara nog een bakje hebben zodat ze er niet zo los bij liggen maar die had ik nu niet. Achter de mascara’s staan wat peel off base coats, zo’n potje met make-up remover (mijn god, die stinkt!) en daarnaast mijn Lush Lemony Flutter en Helping Hands. Daar achter staat, tot helemaal achter in de la, nagellak. Een fijne manier om nagellak te bewaren heb ik nog niet ontdekt. Waarom staat daar ook niet gewoon op de dop welke kleur het is?

In de laatste la zitten mijn back ups en andere producten die ik op dit moment nog niet gebruik. Dit is niet alles overigens. Het kastje wat ik eerst voor mijn make-up gebruikte zit nu ook vol met backups.

Dat was dan de inhoud van mijn nieuwe Helmer kast! Ik wil nog wel bakjes kopen om het wat makkelijker in te delen maar voor nu doe ik het gewoon zo.

Hoe bewaren jullie je make-up?

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten