Close

Ladies Night: Pak Van Mijn Hart

Toen ik met m’n ouders en broertje naar Into The Storm ging, was daar een reclame voor de Ladies Night bij Euroscoop, met de film Pak Van Mijn Hart. M’n moeder en ik besloten hier samen naar toe te gaan. Alleen toen bleek dat de Ladies Night bij Euroscoop op dinsdag was, en dan moet ik werken. Bij Pathé bleek hij echter op woensdag te zijn met dezelfde film, dus besloten we naar Pathé te gaan.

We waren nog nooit naar zo’n Ladies Night geweest en dus benieuwd wat ons te wachten stond. Toen we bij de bioscoop aankwamen, stonden daar eerst een hele hoop stands, van bijvoorbeeld sieradenmakers en een sportschool. In het midden van de zaal was een paaldansdemonstratie. Waterfris stond er ook met een stand. Zij verkopen waterflessen, waaronder flessen met zo’n “koker” waar je fruit of kruiden in kunt doen. Zo’n fles wilde ik al een hele tijd en die verkochten ze hier. Van mijn moeder kreeg ik een roze exemplaar, dat €12,50 kostte. Op hun webshop zijn ze voor ditzelfde bedrag (exclusief verzendkosten) te koop.

Bij binnenkomst kregen we ook nog een glas champagne of sinaasappelsap. Ik ging voor champagne, mijn moeder die nog terug moest rijden voor sinaasappelsap.

We liepen een rondje langs alle standjes, maar verder was er niet echt iets wat onze interesse wekte. Tijd om iets te eten en te drinken te gaan halen. We wisten dat er drinken en iets te eten bij de prijs in begrepen zat, maar niet wat. Dit bleek een zakje popcorn en Cola Light te zijn. Ik hou niet van cola, dus kochten we ook nog maar een flesje ijsthee en een zakje M&M’s.

Toen duurde het nog ongeveer 5 minuten voordat de zaal open ging, dus zijn we daar maar vast naar toe gegaan. We waren vrij laat met reserveren dus zaten best wel vooraan, op de derde rij.

Toen we eenmaal zaten duurde het nog zo’n kwartier voordat de film begon. Zoals altijd bij Pathé zag je ondertussen op het scherm reclame voor vanalles en nog wat, maar dit keer waren dat vooral andere evenementen bij Pathé en de sponsoren van de Ladies Night. We kregen overigens ook een leuke goodiebag waar tijdschriften, kauwgom, koeken en nog meer dingen in zaten.

Daarna kregen we nog een praatje van iemand van Pathé, die weer even ging vertellen wat er de komende maanden allemaal te doen is bij Pathé. Beetje overbodig als je het mij vraagt, maar oké. Onze zaal waar de voorstelling om 20:15 begon was uitverkocht, wat betekende dat er bijna 200 vrouwen in de zaal zaten. Er was ook nog een loterij, waarbij prijzen weggegeven werden aan stoelnummers. Helaas hadden wij niks gewonnen.

Toen de prijzen uitgereikt waren, kon Pak Van Mijn Hart (of ja, de voorfilmpjes) beginnen. Ik moet zeggen, ik vond het een erg leuke film! Ik weet dat Nederlandse films niet de beste reputatie hebben, maar ik vind ze leuk. Sommigen dan. Alles Is Liefde vind ik leuk, Alles Is Familie wat minder, maar deze vind ik wel weer erg leuk.

De cast bestaat wat minder uit echte “A-list BN’ers”  dan de andere twee films (ondanks dat de film geregisseerd is door de vriend van Carice van Houten, is deze niet in de film te zien). Alleen Chantal Janzen is ook in deze “decemberfilm”, weer te zien als Julia van Gaal die voor een Amerikaans frisdrank bedrijf werkt dat in Nederland Santaman wil introduceren om Sinterklaas te laten verdwijnen. Julia komt door deze missie terecht bij de Sinterklaasverhuur van de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huet), die de zaak weer over hebben genomen van hun demente vader (Bram van der Vlugt). Ex-soapy en vrouwenverslinder Tom ziet het wel zitten om samen te werken met Julia, maar om hele andere redenen dan die van Julia.

Pak Van Mijn Hart zit weer vol met de nuchtere humor die we ook van Alles Is Liefde kennen en juist daarom vind ik deze Nederlandse films wel weer erg leuk. Wat mij betreft dus een echte aanrader! Mijn moeder vond Alles Is Liefde leuker, maar ik denk dat ik deze leuker vind (of ik heb Alles Is Liefde gewoon te vaak gezien…) Enne.. die hype rondom baarden heb ik nooit begrepen, maar Benja Bruijning staat een baard toch wel goed hoor.

De Ladies Night zelf vonden wij leuk om een keer meegemaakt te hebben, maar zullen we waarschijnlijk niet nog een keer doen omdat je er toch meer geld en tijd aan kwijt bent. 3 december is overigens de volgende Ladies Night, met Gooische Vrouwen 2 (kaarten zijn al in de verkoop), en in ze konden ons al vertellen dat op de Ladies Night van februari waarschijnlijk 50 Shades Of Grey gedraaid zal worden, voor de geïnteresseerden.

Gaan jullie naar deze film?

Liefs,
Nienke

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

2 thoughts on “Ladies Night: Pak Van Mijn Hart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten