Close

Makeup Revolution Beyond Flawless Palette

Ik was meteen enthousiast toen ik hoorde dat er een nieuw Flawless palette van Makeup Revolution kwam. Het Flawless palette (review) is op dit moment mijn favoriete palette, dus ik had hoge verwachtingen voor haar opvolger Beyond Flawless. Net als Flawless heeft ook dit palette 32 kleuren. Tegelijk met het Beyond Flawless palette kwam ook het Flawless Matte palette uit, die ik overigens niet heb. Benieuwd wat ik van het Beyond Flawless palette vind?

Het Beyond Flawless palette komt in een gouden doosje. De naam van het palette staat in het doosje gedrukt, wat voor een luxe uitstraling zorgt, al moet ik zeggen dat ik het rosé gouden Flawless doosje chiquer vond.

Het palette is een chique zwart doosje. Nadeel daarvan is wel dat je er alles op ziet, met name vingerafdrukken. Gelukkig zit hier wel een spiegel aan. Ik had het palette namelijk al eerder binnen gekregen met een afgebroken spiegel, maar deze heb ik teruggestuurd en een nieuwe ontvangen. Nou is het nadeel van dit palette dat hij moeilijk opengaat, maar ik denk dat ik daar pech mee heb gehad want mijn Flawless palette gaat heel makkelijk open.

Dan de oogschaduws. Zoals je ziet zitten er veel kleuren in waarmee draagbare nude looks gemaakt kunnen worden, maar er zitten ook een paar donkere kleuren bij. De focus ligt echter wel meer op nude kleuren. Wat ik leuk vind aan deze paletten is dat alle kleuren een naam hebben: dit zie je niet altijd bij een palette met zoveel kleuren. Het zijn niet de meest originele namen, maar toch vind ik het altijd wel handig.

Het palette bevat enkele matte oogschaduws, maar met name oogschaduws met een shimmer. Hier ben ik wel blij mee, want mijn ervaring tot nu toe is dat deze bij Makeup Revolution beter gepigmenteerd zijn. Dat blijkt overigens ook bij dit palette weer, en dat is ook de reden waarom ik het Flawless Matte palette niet heb besteld.

Bij de swatches heb ik van rechts naar links gewerkt. Dit is van boven naar onder, maar ik had de foto’s eigenlijk vanaf de andere kant moeten maken. De meest linker swatch is dus de oogschaduw rechtsboven en de meest rechter die linksonder. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Swatches: Flawless – Dove – Sandstone – Tawny – Light Caramel – Chestnut – Bronze – Ground Brown

De eerste vier kleuren zijn min of meer mat. Er zit in ieder geval een lichtere shimmer in dan in de andere kleuren. Ze brengen dan ook meteen een stuk stroever aan. Deze matte kleuren zal ik waarschijnlijk wel gebruiken als basiskleuren voor een ooglook, terwijl de andere vier kleuren weer heel goed gebruikt kunnen worden om een mooie ooglook te creëren.

Papaya – Zorba – Autumn – Toasty – Bare Pink – Pug – Spice – Immaculate

Over deze swatches ben ik erg te spreken! De kleur Spice vind ik bijvoorbeeld erg mooi, maar Immaculate ook. Autumn en Toasty vind ik voor mezelf misschien een beetje te veel naar oranje neigen, maar kunnen alsnog mooi zijn natuurlijk. Als je een roze ooglook wilt creëren kun je met deze kleuren veel kanten op. Deze kleuren hebben allemaal een shimmer.

Sand Dune – Brunette – Wholemeal – Teddy – Mineral – Cookie Dough – Sepia – Cocoa

Ook hier zijn de eerste twee kleuren matte kleuren en ook hier is dat bij het aanbrengen te merken doordat ze stroef aanbrengen. Ondanks dat vind ik vooral Brunette wel een hele mooie kleur, die ik vast nog wel ga gebruiken. Ook de andere kleuren van deze twee rijen – op Mineral na misschien – zijn kleuren waar ik wel snel naar zal pakken.

Expresso – Chocolate – Muddy – Bistre – Warm Grey – Stone Grey – Nightfall – Blackest

De laatste rijen met de donkerste kleuren. Deze kleuren hebben allemaal een lichte tot heftigere shimmer. De drie rechter kleuren zal ik waarschijnlijk niet zo snel pakken omdat mijn ervaring is dat dit soort kleuren bij mij niet goed blijven zitten en een mooie grijze cirkel rondom mijn oog vormen. Ik zal dus eerder voor de 5 linker kleuren, de bruintinten, gaan. Expresso vind ik erg mooi, en ook Muddy zal ik denk ik vaak gaan gebruiken.

Ik ben dik tevreden over dit palette en vind het een waardige opvolger voor Flawless. Ik heb er nog geen een blogger over zien schrijven en ik vraag me echt af waarom, want ik vind het een prachtig palette, en als ik zie hoe vaak ik mijn Flawless palette gebruik, denk ik zomaar dat ik deze ook veel zal gaan gebruiken.

Voor de vergelijking nog even Flawless en Beyond Flawless naast elkaar. Je ziet dat Flawless meer gevarieerde kleuren heeft, waar Beyond Flawless toch vooral nude kleuren heeft:

Het Makeup Revolution Beyond Flawless palette is verkrijgbaar bij Make-Up Musthaves voor slechts €9,99. Ik moet wel zeggen dat ik de kleuren hier op de foto heel anders vind lijken trouwens!

Wat vinden jullie van dit palette?

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

5 thoughts on “Makeup Revolution Beyond Flawless Palette

  1. Oh wat een beauty van een palette. Heerlijk dat er zoveel mooie en diverse kleuren in zitten! Ik wil ook heel graag nog eens een palette van makeup revolution aanschaffen, het lijkt mij zo een fijn merk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten