Close

Mijn meest beluisterde artiesten sinds 2011

In 2011 maakte ik mijn Last.fm account aan. Dat betekent dat ik tot zover terug kan kijken naar mijn favoriete muziek: 4,5 jaar. Last.fm houdt ieder liedje dat ik in Spotify of iTunes afspeel bij, wat over de jaren toch wel gezorgd moet hebben voor een redelijk kloppend beeld van mijn favoriete artiesten van de afgelopen 4,5 jaar. Vandaag laat ik jullie mijn top 10 zien.

Er zitten artiesten bij waar ik ondertussen bijna niet meer naar luister, maar een paar jaar geleden zoveel naar geluisterd heb dat zelfs een van mijn favoriete bands als Tonight Alive de top 10 niet haalt.

10. Katy Perry
Op 10 staat Katy Perry met 1,356 plays. Katy Perry is vooral zo’n artiest waar ik om de zoveel tijd gewoon een paar uur achter elkaar naar luister, maar van haar heb ik geen liedjes meer in mijn playlist staan. Haar muziek vind ik nog steeds leuk hoor, en regelmatig heb ik gewoon ineens zin om naar haar te luisteren, dus daar zullen die plays wel door hoog gehouden worden. Haar laatste album Prism vind ik op zich wel leuk, maar het is niet dat er nou echt liedjes van in mijn playlist zijn beland, op Roar na.

9. Jesse McCartney
Op 9 staat Jesse McCartney met 1,381 plays. Jesse McCartney was mijn jeugdliefde toen ik een jaar of 13 was. Toen had ik echt een Jesse McCartney-obsessie ontwikkeld, maar ondertussen vind ik hem niet meer zo leuk. Zijn oude liedjes nog wel, maar zijn nieuwe muziek is niet echt mijn ding. Na Departure ben ik afgehaakt, maar toen had ik er al zoveel naar geluisterd dat hij niet echt gezakt is in mijn meest geluisterde artiesten. En ook Jesse McCartney luister ik om de zoveel tijd nog wel eens.

8. Demi Lovato
Op 8 staat Demi Lovato met 1,386 plays. Naar Demi luister ik nog wel echt. Op dit moment heb ik even geen liedje van haar in mijn playlist staan (op Up met Olly Murs na), maar Demi heeft wel ontzettend veel leuke liedjes. Van haar eerste album Don’t Forget tot haar laatste DEMI, ik luister er nog steeds een groot deel regelmatig van, dus de plays van Demi blijven ook nog wel omhoog gaan.

7. Taylor Swift
Op 7 staat Taylor Swift met 1,468 plays. Toen stond haar muziek nog in Spotify. Ha, goeie! Ja, dit getal zal dus niet zo oplopen. Ik had 1989 wel in m’n playlist staan, maar dat was irritant op m’n telefoon want na het afspelen van een lokaal bestand stopte Spotify met afspelen en dat is verrekte onhandig als je aan het autorijden bent. Goed, ik dwaal af. Ik vind Taylor Swift echt wel leuk, en haar bad ass attitude van de laatste tijd kan ik ook alleen maar aanmoedigen. Op 1989 na heb ik stiekem ook gewoon al haar albums, alleen ben ik te lui om ze in iTunes te importeren waardoor ik ze in Last.fm niet vaak luister. Maar ach, ze staat toch al op 7 dus ze kan het wel hebben.

6. I’ll Pick You Up
Op 6 staat I’ll Pick You Up met 2,087 plays. I’ll Pick You Up was een Nederlandse poprock band. Ondertussen zijn ze alweer bijna twee jaar uit elkaar en luister ik er eigenlijk ook bijna niet meer naar (hun muziek staat niet in Spotify), maar twee jaar geleden speelden ze een grote rol in mijn leven, laten we het daar op houden (ik had een fansite voor ze, ze speelden op mijn examenfeest, ik reisde heel Nederland voor ze af etc).

5. Destine
Op 5 staat Destine met 2,135 plays. Nog een Nederlandse band. Deze bestaat nog wel, al was daar ook even twijfel over, maar het laatste dat ik wist was dat ze met een nieuw album bezig waren. Ik leerde Destine kennen in het voorprogramma van Fall Out Boy in 2008, en toen maakte ze als jonge honden weinig indruk. Toen ik echter hun singles In Your Arms en Stars hoorde was ik enthousiast en ik ben ook wel een tijdje groot fan geweest. Dat is nu niet meer zo, aangezien ze er even tussenuit zijn geweest en ze niet zo’n scala aan fans hebben als Fall Out Boy had dat hun op stond te wachten. Ondanks dat ben ik wel benieuwd naar hun nieuwe album, en heb ik hun vorige twee albums nog steeds – gesigneerd en al – in de kast staan.

4. We Are The In Crowd
Op 4 staat We Are The In Crowd met 2,324 plays. De band waar ik een haat-liefde relatie mee heb. Of ja, eigenlijk een liefde-relatie met hun muziek, en een haat-relatie met de band zelf wegens hun houding naar fans toe, maar dat is iets voor een andere keer. Ondanks dat ik een beetje klaar ben met WATIC, vind ik hun muziek nog wel leuk en kan ik het niet over m’n hart verkrijgen om er niet meer naar te luisteren. Als ik er nog naar luister is dat met name hun laatste album Weird Kids, maar ik heb nog maar 5 liedjes van WATIC in m’n playlist staan, waar dat er eerst een stuk of 20, 30 waren. Tot zover hebben m’n principes me wel gebracht.

3. Simple Plan
Op 3 staat Simple Plan met 2,417 plays. Ook Simple Plan heeft al even niet zoveel uitgebracht, al zouden ze nu in de studio moeten zitten voor hun nieuw album. Ik kan wel echt zeggen dat ik daar naar uitkijk. Simple Plan vind ik nog steeds een geweldige band, al luister ik er niet meer heel vaak naar. Hun album Get Your Heart On! is 4 jaar na de release nog steeds een van mijn favoriete albums ooit, en ik hoop echt op een knaller van een opvolger die ik net zo grijs kan draaien als dat ik met Get Your Heart On! heb gedaan.

2. Fall Out Boy
Op 2 staat Fall Out Boy, met 2,923 plays. Terecht ook, want ondanks dat ik er al zo’n 7 jaar naar luister ben ik ze nog steeds niet zat. Nou zit er tussen die 7 jaar natuurlijk ook een hiatus van een paar jaar maar godzijdank kwamen ze terug en better than ever! Alle albums (goed, behalve Pax Am Days, maar die telt niet) die Fall Out Boy sinds hun comeback heeft uitgebracht zijn steengoed en deze staan dan ook, net als oudere nummers, nog steeds in mijn playlist. Het verbaast me dan ook dat ze niet meer plays hebben, maar dat zal wel door verminderde interesse tijdens de hiatus komen. Inmiddels heb ik ze sinds ze van hiatus zijn alweer 2x live gezien en 20 oktober ga ik ze weer zien!

1. All Time Low
Natuurlijk, hoe kan het ook anders. Op nummer 1 staat uiteraard All Time Low, met 11,232 plays. De onverslaanbare winnaar. Naar All Time Low luister ik nog niet zo lang als naar Fall Out Boy, ik denk nu ongeveer 6 jaar, maar doordat zij geen hiatus hadden maar gewoon albums uit bleven brengen, is het op zich wel logisch dat zij meer plays hebben aangezien ik nieuwe albums nog als eens helemaal grijs draai. Op dit moment luister ik wel wat minder naar All Time Low omdat ik alle liedjes nu al zo vaak gehoord heb en ze al even geen album meer uit hebben gebracht, maar de verlossing is nabij: 7 april komt hun nieuwe album Future Hearts, én ik zie ze 11 maart én 13 maart. Wat een feestmaand!

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

1 thought on “Mijn meest beluisterde artiesten sinds 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten