Close

Tag Tuesday: Blog Top 3

De Three Things Tag is een tag die ik de afgelopen weken heel veel voorbij heb zien komen, dus het werd ook wel eens tijd voor mij om hem in te vullen. Bij deze tag vertel ik over verschillende dingen die met bloggen te maken hebben, als ik iedere vraag maar met drie antwoorden beantwoord. Enjoy!

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Camera. Hier mee maak ik de foto’s voor de meeste artikelen. Ik gebruik hiervoor een Canon Coolpix P600, en occassionally een Canon EOS 1100D.
Laptop. Hierop typ ik vrijwel alle artikelen, bewerk ik foto’s, zet ik de foto’s in de artikelen en plan ik alles in. Essentieel dus! Ik gebruik een MacBook Pro 13″.
Telefoon. Deze gebruik ik vooral om mijn blog in de gaten te houden als ik geen laptop bij de hand heb. Ik hou de stats in de gaten, kijk of een artikel wel online gekomen is, lees en accepteer comments, dat soort dingen. Niet per se essentieel, maar als ik nog een 3e ding moet noemen is dat mijn telefoon. Ik heb een iPhone 4S.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?
Opinie. Dat is niet echt een onderwerp, meer een categorie, maar de laatste tijd ben ik echt fan geworden van het schrijven van opinie artikelen, wel met name over feminisme-gerelateerde dingen.
Life As I Know It. Ook dit is niet echt een onderwerp, meer een thema, maar ik vind het iedere week weer leuk om mijn Life As I Know It artikel in elkaar te zetten, ook al kost het vrij veel tijd. Ik vind het bij anderen ook altijd leuk om te lezen, dit soort fotoverslagen.
Persoonlijke artikelen. Dan heb ik het dus niet over opinie of Life As I Know It, maar gewoon de artikelen die gaan over dingen die ik mee maak, of dingen die mij bezig houden, en dan alles wat geen opinie is, want dat valt al onder de categorie opinie. Personal updates bijvoorbeeld, of over mijn favoriete bloggers.

Verder vind ik alles waar ik over schrijf leuk om over te schrijven, anders deed ik het niet, maar op dit moment vind ik deze “onderwerpen” het leukst.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
– Iets persoonlijks. Ik vind blogs het leukste als de blogger overal een persoonlijk tintje aan weet te geven. Niet eens zo zeer een persoonlijke blog, maar dat productreviews bijvoorbeeld niet klinken alsof ze half overgenomen zijn uit het persbericht. Ik vind het sowieso gewoon leuk om te weten wie er achter een blog zit en je een beeld bij deze persoon te vormen.
Mooie foto’s. Een voor de handliggend punt, maar mooie foto’s klik ik nou eenmaal sneller aan dan minder mooie foto’s. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat er aan mijn foto’s ook nog het een en ander verbeterd kan worden, maar daar ben ik ook mee bezig.
Correcte spelling. Ik maak zelf ook wel eens een foutje, natuurlijk, dat is menselijk, maar een blog waar veel spel- en typfouten in staan, waar hoofdletters en leestekens missen, dubbele spaties, dat trekt mij niet. Dan kan een blog nog zulke interessante artikelen hebben, de kans is groot dat ik de blog unfollow, want dat vind ik gewoon echt niet fijn lezen.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
1. eBay Wishlist #1
2. #WijOverdrijvenNiet
3. Los Angeles- Day #3: Warner Bros Tour & Santa Monica

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Facebook
Twitter (mijn persoonlijke account)
Bloglovin’

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Voordeel: mijn artikelen worden gelezen. Dat klinkt misschien raar, maar ik vind het gewoon erg leuk om te zien dat mensen mijn artikelen lezen of zelfs de moeite nemen om te reageren of me op Bloglovin’ te volgen. Word ik blij van!
Nadeel: het vreet tijd! Don’t get me wrong, deze tijd besteed ik er graag aan, maar het wil nog wel eens ten koste gaan van andere dingen…
Voordeel: ik kan mijn mening met de “wereld” delen. Misschien een beetje hetzelfde als punt 1, maar dit bedoel ik meer op de manier dat ik mijn mening kan uiten en misschien zelfs mensen van mijn mening kan overtuigen of een andere kant van een onderwerp kan laten zien. Daarnaast is het ook gewoon een fijne uitlaatklep om mijn mening te ventileren.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
1. Bianca
2. Nailfinity
3. Amanda

Wat zijn jouw drie favoriete blogs?
1. Elise Joanne
2. By Aranka
3. Lotte Loves Beauty

Over welke drie onderwerpen lees je het liefst op andere blogs?
Beauty. Ondanks dat ik hier zelf niet meer zo graag over schrijf, vind ik het wel leuk om bij andere bloggers, zoals die die ik hierboven noem, te lezen over de nieuwste producten en wat wel en niet aanraders zijn. Ik volg dan ook met name beautyblogs, ondanks dat het niet meer zo mijn ding is. Op mijn blog tenminste, in mindere mate.
Persoonlijke artikelen. Ik vind het bij de meeste bloggers ook leuk om over henzelf te lezen, of dit nou gewoon artikelen zijn of tags, wij mensen blijven toch nieuwsgierig van aard, dus ik wil graag meer over mensen te weten komen.
– Fotoverslagen. Of dit in de vorm van een plog is of in de vorm van een wekelijkse/maandelijkse diary, dat maakt me niet uit, ik kijk gewoon graag plaatjes (:

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Blijf bij jezelf. Houd je blog een beetje persoonlijk, geef er je eigen draai aan en schrijf over wat jij weet.
Geef niet op. In het begin is het misschien frustrerend dat je blog nauwelijks bezocht wordt en je artikelen – waar je veel tijd in steekt – bijna niet gelezen worden, maar het kost nou eenmaal tijd om lezers te bereiken. Ga dus gewoon lekker door met schrijven!
Doe het omdat je het leuk vindt. Niet omdat je gratis spullen wil of veel denkt te kunnen verdienen. Daar is het namelijk veel te veel werk voor. Je moet het echt leuk vinden als je echt meerdere keren per week wil gaan bloggen. Met alleen de motivatie van eurotekens in je ogen kom je er niet.

Ik tag Marleen en Liberty maar iedereen die deze tag in wil vullen, mag hem natuurlijk invullen!

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

1 thought on “Tag Tuesday: Blog Top 3

  1. Wat een ontzettend leuke tag om te lezen! Ik ben het met je eens met welke drie dingen niet op een blog mogen ontbreken. Ook al blog ik zelf wel anoniem, maar ik denk niet dat ik daardoor onpersoonlijk overkom op mijn blog, hoop ik! Mooie tips heb je ook gegeven, tips die ik tot nu toe ook in mijn achterhoofd heb! 🙂
    Zonnewolk onlangs geplaatst…DIY ~ WaskrijtschilderijMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten