Close

Muziekfavorieten van 2018

Ja ik weet het, ik heb net mijn 100 meest beluisterde nummers van dit jaar gedeeld, maar toch waren deze niet per se representatief voor mijn favoriete muziek dit jaar. Daarom wil ik de nummers, albums en artiesten die er voor mij dit jaar echt uitsprongen nog even in het zonnetje zetten, op de valreep. Het afgelopen jaar kwamen er geweldige albums uit, ontdekte ik nieuwe artiesten en waren er ook wat films met goede soundtracks. Benieuwd naar mijn favoriete muziek van dit jaar?

Youngblood – 5 Seconds Of Summer

Als je mijn blog al langer volgt weet je dat ik jaren geleden een héle toegewijde 5SOS fan was, maar na wat problematische gebeurtenissen en een langdurige radiostilte rondom de band was ik inmiddels afgehaakt. Tot dit jaar. In maart stond 5SOS in de kleine zaal van de Melkweg, maar daar heb ik helaas geen tickets voor kunnen bemachtigen. Maar, daardoor ontwaakte mijn liefde voor 5SOS wel weer. Dit jaar kwam ook eindelijk hun nieuwe album, Youngblood, uit, en wát een album is het. Easily het beste album van dit jaar wat mij betreft. Ik heb 5SOS nog nooit zoveel op de radio gehoord als met Youngblood, en heb ook eigenlijk nog van niemand gehoord dat ze Youngblood (het liedje) niet leuk vinden.

Op Youngblood staat eigenlijk geen een liedje wat ik echt niet leuk vind, en een hele hoop favorieten waar ik niet uit kan kiezen. Het album is heel anders dan zijn voorgangers Sounds Good Feels Good en 5 Seconds Of Summer, maar minstens net zo goed – if not better. Oké, hij is beter. Als ik er dan een paar moet kiezen zijn mijn favorieten Youngblood (vooral live!!!), Babylon (want Calum), More en Ghost Of You.

Pray For The Wicked – Panic! At The Disco

Ook Panic! At The Disco bracht dit jaar een steengoed album uit. Dit album hebben Nicole en ik allebei gekocht toen we in Los Angeles waren (heb ik dat op m’n blog verteld? Ja toch?) en daar helemaal plat gedraaid in de auto, dus dit album zal altijd een beetje een throwback blijven naar deze vakantie, mijn eerste vakantie zonder ouders, meteen naar een ander continent. Deze week was er namelijk ook een signeersessie bij Amoeba Music, en was Brendon Urie tegelijk met ons in de winkel, alleen was de signeersessie al uitverkocht, maar we konden hem wel horen. Gelukkig gaan we hem volgend jaar maart weer fatsoenlijk live zien. Favorieten van dit album zijn High Hopes, Say Amen en Dying in LA.

Set It Off

Een band die ik eigenlijk al jaren van naam ken, maar nooit echt naar heb geluisterd is Set It Off. Dit jaar zat ik op YouTube muziek te luisteren (ja, soms doe ik dat, want Spotify loopt vast) en kwam ik bij Why Worry van Set It Off terecht. Wat een jam! Daarna ben ik me meer in Set It Off gaan verdiepen en op dit moment zijn 5SOS en Set It Off wel zo’n beetje de bands waar ik het meeste naar luister. Aanraders zijn I’d Rather Drown, Crutch, Duality, Ancient History, Partners in Crime en Why Worry.

The Greatest Showman Soundtrack

Volgens mij kwam de film eind vorig jaar uit, maar de soundtrack heb ik ook dit jaar zeker nog compleet plat gedraaid. Naast dat ik het een geweldig goede film vond, is de muziek ook echt heel goed. Mijn favorieten zijn (eigenlijk bijna alle liedjes) Rewrite The Stars, The Other Side, Come Alive en From Now On. Je kent sommigen misschien wel van de radio, waar ze de Reimagined covers regelmatig draaien maar… nee, doe mij de originele versies maar.

Waterparks

Ook Waterparks kende ik al wel even van naam, en ik kende I’m A Natural Blue, maar dat was het dan ook wel. Toen we in Los Angeles bij Warped Tour waren, wilde Nicole graag naar Waterparks, en sindsdien ben ik ook fan en veel naar ze gaan luisteren. Inmiddels hebben we ze ook nog een keer in Nederland gezien. Favorieten van Waterparks zijn 21 Questions, TANTRUM en Not Warriors.

The Aces

Mijn meest recente muzikale ontdekking is de girl band The Aces. Ik ken ze doordat ze in Amerika in het voorprogramma van 5 Seconds Of Summer staan. Ze worden ook wel de vrouwelijke The 1975 genoemd, maar daar luister ik niet naar, dus daar kan ik niks over zeggen. Wel vind ik all girl bands sowieso al tof, omdat je niet zo vaak vrouwelijke drummers of bassisten ziet, maar The Aces maken ook nog hele goede muziek. Dit jaar brachten ze hun eerste album uit. Enkele favorieten zijn Last One, Physical, Stuck en Just Like That.

Wat waren jouw muzikale favorieten van dit jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten