Close

Nadelen van in een dorp wonen

Al zolang als ik me kan herinneren woon ik in een dorp. Toen ik 4 jaar was verhuisden we uit de stad naar een dorp toe omdat ik in de stad niet naar de school mocht waar mijn ouders me naar toe wilden hebben. Hoewel het ook wel eens handig is om in een dorp te wonen (daar kom ik een andere keer op terug), zijn er toch ook wel wat nadelen aan in een dorp wonen. Daar ga ik het vandaag over hebben!

Ons kent ons

Zo erg dat iedereen elkaar kent is het bij ons in het dorp nou ook weer niet gelukkig, maar de kans is vrij groot dat je als je bijvoorbeeld naar het dorp gaat, wel een bekende tegenkomt. Nou heb ik natuurlijk ook hier op de middelbare school gezeten en werk ik hier bij de AH, dus dan ken je al snel veel mensen uit je dorp. Ik vlog bijvoorbeeld nooit hier in het dorp (behalve thuis en bij de paarden) omdat ik dat toch ongemakkelijk vind als ik een bekende tegenkom. Van de mensen die om me heen weet namelijk maar een klein deel dat ik vlog. In andere steden heb ik daar dan weer geen moeite mee. Ook zijn er een hoop mensen die ik dus van bijvoorbeeld de middelbare school ken maar nooit spreek, en dat is altijd zo awkward als ik die tegen kom, want zeg je wel of geen hoi? (ik had namelijk toen ook al niet zoveel met m’n gemiddelde klasgenoot)

Er is niks te doen

Of dit echt een nadeel van elk dorp is, of een nadeel van ons dorp weet ik niet, maar bij ons is er bijna nooit iets te doen, en als er dan iets te doen is is het allemaal in hetzelfde weekend. Het enige wat hier voor jongeren te doen is is Intents en de kermis, en Intents is dan weer niet zo mijn ding. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet altijd de behoefte heb om dingen te gaan doen, maar het zou toch wel leuk zijn als de mogelijkheid er wat meer was. Oh, we hebben trouwens wel een ijsbaan in december, maar dat is niet zo aantrekkelijk door de overload aan kinderen die niet kunnen schaatsen. Het enige leuke dat hier te doen is zijn de bossen en wanneer het in de winter echt goed vriest alle vennen waar we op kunnen schaatsen (wat echt twee keer gebeurd is in de afgelopen tien jaar…)

Weinig winkels

Wij hebben dan nog wel relatief veel winkels voor een dorp, maar qua kleding bijvoorbeeld kun je hier nou niet echt goed winkelen. Tenzij je heel veel geld hebt, want dure kledingwinkels zitten er dan wel weer genoeg #rijkeluisdorp. Een H&M of een Pull & Bear zul je in een dorp niet snel vinden. We hebben een Kruidvat, een Hema, een Etos en een Albert Heijn, de winkels waar ik het meeste kom, maar voor iets anders moet ik toch al snel naar de stad (nouja, lang leve webshops). Het feit dat er hier dit jaar een Sissy Boy geopend wordt is erg verrassend.

Na half 11 kom je niet meer thuis

Als iemand die graag naar concerten gaat is het niet ideaal om in een dorp te wonen. Als ik naar Amsterdam moet voor een concert, gaat mijn laatste trein om 22:38, dus dan is het maar net hopen dat ik nog kan blijven voor de encore. Ook is het hopen dat deze trein überhaupt rijdt, want de NS vindt het ook nog wel eens leuk om in het weekend ’s avonds bussen in te zetten. Nou zijn er ook wel grote steden waar je ’s avonds al vrij vroeg niet meer thuis kunt komen, dat is niet alleen iets wat dorpen hebben natuurlijk. Gelukkig heb ik nu een auto, dus als ik van te voren al weet dat mijn trein niet rijdt ga ik gewoon met de auto.

Ondanks dat er ook voordelen aan in een dorp wonen zitten, zie ik mezelf later toch echt meer in een stad wonen. Zodra ik afgestudeerd ben en een baan heb ben ik hier weg! City life, here I come!

Waar zou jij liever wonen, in een dorp of in een stad? Laat het weten in de comments!

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten