Skip to content

NYC Strip Me Off VS OPI Glitter Off

Over OPI’s Glitter Off hebben jullie me al wel vaker gehoord. Het is een base coat die je onder (glitter)nagellak kunt doen zodat je het er makkelijk af kunt halen, namelijk door het gewoon los te trekken. Nu komt New York Color, NYC, ook met zo´n nagellak. Volgens mij is NYC´s Strip Me Off niet speciaal voor glitternagellak maar gewoon voor nagellak in het algemeen. In deze post vertel ik jullie of de goedkopere variant van NYC net zo goed werkt als die van OPI.

Ik heb beide base coats op een nagel aangebracht. Op de linkernagel (middelvinger) zie je die van NYC, op de rechter die van OPI. Zo ver nog geen verschil dus (behalve dat de een wat beter aangebracht is, ik ben hier nooit zo precies mee omdat het toch transparant wordt).

Beide basecoats drogen goed transparant op. Op beide nagels zit nog een witte plek: hier heb ik waarschijnlijk te veel lak aangebracht. Hier druk ik meestal een beetje op om het transparanter te maken. Ook hier dus nog geen verschil.

Hier zijn beide base coats zo goed als droog. Ook hier zie je weinig verschil. Die van OPI is net wat gladder dan NYC maar dat is dan ook het enige.

Sorry voor mijn gefaalde nagellak skills. Hier op beide nagels nagellak met de basecoats eronder. Op beide zit dezelfde nagellak (Rimmel Velvet Matte Sumptuous Red). Die van OPI ziet er zo wel wat mooier uit dan die van NYC, waarschijnlijk omdat deze gladder is en misschien ook beter opgedroogd.

Ik heb de NYC Strip Me Off ook een dag overdag op gedaan, maar toen was ik er niet zo over te spreken. Toen ik net op m´n stage aankwam ´s ochtends was mijn nagellak er op een paar plekken al af. Dat verwacht ik niet, zelfs niet van een peel off base coat. Met OPI heb ik dit wel als ik even met m´n handen bezig ben bij de paarden maar verder niet. Dat viel me dus wel tegen.

Ik heb hem ook nog een kans gegeven met een glitternagellak. Hiervoor gebruikte ik Catrice Alluring Pink en Catrice Crushed Crystals Call Me Princess. Deze keer bleef mijn nagellak al een heel stuk beter zitten!

Het eraf peelen van de nagellak vond ik moeilijk op de foto te zetten. De basecoat van NYC viel me opzich niks tegen en ik vind het een prima budget variant voor OPI Glitter Off, maar hij is niet even goed. Ik merkte wel dat ik de nagel met Glitter Off er vrijwel in een keer vanaf kon trekken terwijl bij NYC niet meteen alles mee kwam en je wat langer bezig bent, maar dit heb ik met Glitter Off ook wel eens. Ik heb hier overigens geen gebruik gemaakt van een glitterlakje, waar Glitter Off eigenlijk voor bedoeld is.

Vind je OPI aan de dure kant, dan zou ik je zeker Strip Me Off aanraden. Hij is niet helemaal even goed, maar ik denk dat de prijs-kwaliteit verhouding van Strip Me Off beter is dan die van OPI. Toch geef ik wel de voorkeur aan OPI, maar Strip Me Off is een degelijk budget alternatief.

OPI Glitter Off kost 14,95 en is verkrijgbaar bij Douglas. NYC Strip Me Off kost 2,99 en is te koop bij Kruidvat.

Liefs,
Nienke

Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

5 Comments

  1. Handig deze vergelijking. Qua prijs zou ik dan indd voor Nyc gaan.

  2. als ik dit lees zou ik toch voor de OPI gaan, al issie duurder, hij lijkt mij wel beter!

    • Nienke Nienke

      Als deze binnen je budget valt zal ik ook zeker voor OPI gaan ja 🙂

  3. […] probeerde ik overal NYC’s Strip Me Off uit, met dit resultaat. Hier staat ondertussen al een artikel over online, dus kijk daar vooral even naar als je geïnteresseerd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten