Close

Plog #2: All Time Low in Utrecht – 11-03-15

Woensdag 11 maart ging ik naar Utrecht voor het eerste All Time Low concert van deze week. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is All Time Low echt mijn favoriete band allertijden, dus ik keek al lang naar dit concert uit. Het was al de 6e keer dat ik ze live zie, maar omdat bij All Time Low toch iedere show anders is, maakt dat niks uit. Benieuwd hoe mijn All Time Low-concert-dag was?

Deze dag begon al erg vroeg. Naast dat ik tussen 4 en 5 ook al wakker had gelegen en me niet lekker voelde, ging om 6 uur mijn wekker omdat All Time Low ’s ochtends bij Giel op 3FM zou komen. Giel is tussen 6 en 10 op 3FM en aangezien ik niet wist hoe laat ATL zou zijn, heb ik al vanaf 6 uur zitten luisteren. Geloof me, ik ben echt geen radioluisteraar. Vreselijk, muziek die ik niks vind, nieuws dat 10x herhaald wordt… Nee, dankje, maar voor All Time Low heb ik het over.

Gelukkig moest ik toch nog huiswerk voor donderdag maken, dus dat kon ik ondertussen mooi doen.

Uiteindelijk kwamen ze rond half 10. Eerste praatten Alex (zanger + gitarist) en Jack (gitarist) nog even over hun nieuwe album, Future Hearts, dat in april uitkomt, en daarna speelden ze wat liedjes. Hun nieuwe single Something’s Gotta Give en The Reckless And The Brave (en voor 101TV nog Backseat Serenade).

Zoals altijd met concerten in deze tijd van het jaar was het weer een ellende om te kiezen wat ik aan deed. Je weet namelijk dat het in de zaal bloedheet zal zijn, maar je moet ook een paar uur in de rij staan, wil het liefst zo min mogelijk mee moeten slepen en zo min mogelijk voor de garderobe betalen. Uiteindelijk koos ik voor een tanktop, jeans, een simpel zwart vest en m’n leren jasje.

Ik probeerde m’n haar enigszins in model te krijgen met een volume mousse van Andrelon, maar eigenlijk zag het er daarna vooral vet uit, dus die heb ik er maar weer uitgeborsteld.

Ondertussen had ik ook al mijn make-up gedaan, op m’n lipstick na omdat ik toch nog moest ontbijten. Toen All Time Low op de radio was geweest moest ik de paarden gaan voeren en daarna ging ik ontbijten, m’n lipstick op doen, kijken of ik alles had en op naar Utrecht met mijn ik-heb-te-weinig-geslapen-hoofd. Lipstick is MAC Flat Out Fabulous. Ik kies voor zo’n dag expres een matte MAC lipstick omdat deze ziek goed blijven zitten, en bijna niet bijgewerkt hoeven te worden.

In Utrecht moest ik nog een kwartier op Liberty wachten, en aangezien ik nog niet zoveel gegeten had, besloot ik even een kipburger te halen bij Smullers. Ik was alweer vergeten dat ik deze op had. Dan heb ik toch niet zo slecht voor mezelf gezorgd als dat ik dacht. Ik dacht dat ik alleen maar twee boterhammen en M&M’s op had de hele dag.

Toen ik Liberty eenmaal gevonden had, zijn we eerst naar Tivoli gelopen om te kijken waar het precies was. Voor mijn verjaardag had ik een cadeaukaart van Douglas gekregen en ik had nog wel wat MAC lipsticks op mijn lijstje staan, dus daarvoor wilde ik bij Douglas kijken. Ik wilde Sin heel graag, maar die hadden ze alleen in de Toledo collectie verpakking, die €2 duurder was. Maar ach, ik hoefde toch maar een paar euro bij te betalen, dus dan maakt die €2 ook niet zoveel uit. Mijn eerste MAC lipstick met een leuke verpakking! Daarnaast was mijn face cleanser van Lush bijna op, dus die wilde ik ook een nieuwe. Ik had Dark Angels, maar heb nu Let The Good Times Roll om te proberen.

Daarna was het tijd om in de rij te gaan staan. Bijna alle All Time Low fans die ik ken die naar de show gingen hadden meet & greet. Ik heb dat normaal gesproken ook, maar nu had ik me voor Antwerpen en Utrecht opgegeven en heb ik alleen Antwerpen gekregen. Degenen met een meet & greet moeten in een andere rij staan, dus ik heb nog een tijd bij de meet & greet rij gestaan, totdat de gewone rij zo lang werd dat ik daar toch maar in ben gaan staan (goed, zitten). Gelukkig zat ik toen wel bij iemand die ik nog van Only Seven Left kende, dus helemaal alleen was ik niet, maar dan nog duurden die 4 uur ellendig lang.

Rond 10 over 7 gingen de deuren eindelijk open, en geduwd dat er werd… Echt, ik ben geduw bij concerten gewend maar dit was echt niet normaal. Na m’n tas bij de garderobe af te hebben gegeven ben ik meteen naar de zaal gegaan. Ik sta over het algemeen standaard op het balkon omdat ik gek word van het geduw op de grond en ik 9 van de 10 keer ook niks zie. Zo ook vandaag.

Er waren twee voorprogramma’s. Van mij hoeft dat nooit zo nodig. Ik snap dat het voor voorprogramma’s een mooie kans is, maar ik heb ook met 1 voorprogramma al halverwege de show last van mijn knieën, rug, alles zo’n beetje, van het staan, en dan heb je ook nog het laatste-trein-probleem. Tijdens All Time Low voel ik al dit soort pijntjes niet (iets met adrenaline?) maar na de show des te meer. Nee, van mij hoeven twee voorprogramma’s niet. Nou scheelt het ook dat ik Real Friends en Neck Deep geen van beide echt ken.

Real Friends begon.

En daarna dus Neck Deep.

En eindelijk All Time Low. De show was geweldig. Ik had gehoopt dat ze hun nieuwe single Kids In The Dark zouden spelen, maar dat was helaas niet zo. Wel speelden ze een hele hoop andere leuke liedjes, al moet ik wel zeggen dat ik bij veel nummers ook wel zoiets heb van: deze heb ik nu wel vaak genoeg live gehoord, maar ja, dat krijg je als je zo vaak naar een band gaat.

Tussendoor kwamen er, zoals altijd bij All Time Low genoeg grappen tussendoor. Wat ik zo leuk vind aan ATL, en waardoor shows ook leuk blijven, is dat ze echt op het publiek inspelen. Ze bedenken niet van te voren waar ze over praten (de setlist ligt wel vast natuurlijk), maar reageren op wat er in het publiek gebeurt. Zo liet Alex het publiek allerlei melodieën zingen, en op een gegeven moment moesten we met z’n allen de wave doen.

Wat betreft licht vond ik dit denk ik wel de beste ATL show tot nu toe. Ik weet niet of het expres gedaan was, maar de hoeveelheid blauw en wit licht vond ik wel erg goed bij het Future Hearts doek passen.

Ik moest mijn laatste trein halen, dus ben ik halverwege Dear Maria, het laatste nummer, naar de garderobe gegaan. Het was niet ver lopen naar het station, maar het wil nog wel eens heel druk zijn bij de garderobe. Doordat ik op tijd wegging was ik meteen aan de beurt en heb ik nog een shirt kunnen kopen ook. Daarnaast kon ik ook nog een trein eerder halen, waarmee ik wel helemaal thuis kon komen, zodat m’n vader me niet op hoefde te halen. Deze onscherpe foto maakte ik terwijl ik me door Hoog Catharijnen naar het station haastte.

Dat ging nog niet zo makkelijk want echt, alles deed pijn. Tijdens de show voel ik dat niet, maar des te meer als ik naar het station loop, wat een ellende.

Terwijl ik op m’n trein stond te wachten, zag ik deze tweet van Alex.

Eindelijk in de trein, op naar huis. Het was ondertussen trouwens 10 over 11. Nog niet zo laat dus, maar ik had toch een behoorlijk vermoeiende dag achter de rug, dus ik was blij dat ik naar huis ging. Ik zat al de hele middag te stressen want als ik m’n trein mis ben ik gewoon fucked. Normaal gesproken zou ik bij All Time Low nooit voor het einde weggaan, maar omdat ik ze deze week toch twee keer zie en ik naar Antwerpen met de auto ga en dus tot het einde kan blijven, deed ik dat nu wel. Ik schijn wel gedans op Uptown Funk gemist te hebben.

Om kwart voor 1 lag ik eindelijk in bed. Ondertussen las ik in de trein ook dat ik donderdag een half uur eerder op school moest zijn. Zo jammer! Ik was dus blij toen ik in bed lag en sliep dan ook zo.

Als deze post online komt, ben ik ondertussen ook al naar All Time Low in Antwerpen geweest. Of daar ook een plog over komt weet ik niet. Dat is natuurlijk wel leuk met de meet & greet maar waarschijnlijk wel veel van hetzelfde, dus dat zien jullie vanzelf wel!

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

2 thoughts on “Plog #2: All Time Low in Utrecht – 11-03-15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten