Close

Review: Sleeping With Sirens – Madness

Vorige week (overal staat een andere datum) bracht de post-hardcore band Sleeping With Sirens hun nieuwe album Madness uit. Ondanks dat ik imago-wise niet zo’n fan ben van Sleeping With Sirens hebben ze wel aardig wat leuke liedjes. Over hun vorige album Feel was ik minder enthousiast, maar Madness geef ik natuurlijk wel weer een eerlijke kans, en terecht, als je het mij vraagt! Benieuwd wat ik van het album vind?

Zoals we van Sleeping With Sirens wel gewend zijn, bestaat Madness met name uit wat hardere, snelle nummers, maar deze worden wel afgewisseld door “rustige” nummers. Het album bestaat uit 13 liedjes en duurt ongeveer 38 minuten.

Kick Me is de opener van het album en de eerste single. Het intro vond ik al wel lekker klinken, maar het couplet vind ik wat minder. In het refrein maken ze dat echter wel weer goed, waardoor ik Kick Me toch wel een leuk nummer vind.

Go Go Go was de tweede single van het album. Deze vond ik al meteen wel leuk toen ik hem hoorde, en deze stond dan ook al in mijn playlist. Vooral het refrein van dit nummer vind ik erg goed en ik kan er vooral heel goed op los gaan!

Bij het begin van The Strays moest ik echt even kijken of het toevallig een duet met een zangeres was, zo hoog is het begin, maar het is toch echt Kellin Quinn. Voor Sleeping With Sirens vind ik dit wel echt een onderscheidend nummer.

Better Off Dead vind ik al meteen lekker beginnen, met een fijne drum en lekker up-tempo. Het is zo’n nummer waarbij ik eigenlijk meteen al niet meer stil wil zitten als ik het hoor (en automatisch mee ga drummen enzo, poging tot tenminste). Dit is toch wel een van mijn favoriete nummers van het album.

We Like It Loud begint meteen al met gescream en harde gitaren. De toon voor de rest van het nummer is meteen gezet, ondanks dat het couplet wel “wat” rustiger is, maar dat zie je sowieso wel bij veel Sleeping With Sirens nummers terugkomen, ook op dit album. Op zich ook wel logisch want niet iedereen wil 3 minuten lang naar geschreeuw en harde instrumenten luisteren, en liedjes moeten live natuurlijk ook te doen zijn.

Heroine is een nummer dat ik minder vind. Het is een rustiger nummer, maar dat is niet per se de reden dat ik hem niet zo leuk vind, hij mist gewoon iets, maar dat is echt een kwestie van smaak natuurlijk (al is een review dat altijd wel…). Ik vind het te rustig om een lekker hardcore nummer te zijn en te snel om een rustig emotioneel nummer te zijn. Het is het net niet. Op het einde wordt het wel wat harder en dan vind ik hem wel leuker, maar dat duurt zo lang dat ik dan al afgehaakt ben.

Madness is natuurlijk de title track van het album, die je eigenlijk pas heel laat op de setlist tegen komt. Bij de eerste noten moest ik eigenlijk meer aan Jason Mraz denken dan aan Sleeping With Sirens, maar dat is eigenlijk alleen de eerste paar zinnen. Toch vind ik dit nummer niet echt iets voor Sleeping With Sirens, en daarom ook wel een vreemde keuze als title track. Dit is een beetje het buitenbeentje van het album als je het mij vraagt. Over hun nieuwe album heeft All Time Low (ja, ik bedoel echt All Time Low) het steeds over een nummer dat een soort van “surfrock” is, daar moet ik bij dit nummer wel aandenken, al weet ik niet precies wat ze met surfrock bedoelen.

Na Madness is de stap naar de laatste track Don’t Say Anything wel erg groot, met name naar het intro dat toch wel redelijk heavy, maar wel fijn, is. Ik vind het nummer wel een goede manier om het album toch nog “als Sleeping With Sirens” af te sluiten. Don’t Say Anything wisselt de harde instrumentenpartijen af met rustigere stukken, wat wel een beetje het album samenvat.

Ik vind Madness echt een stuk beter dan Feel. Toen ik de meeste liedjes voor het eerst hoorde vond ik ze eigenlijk al meteen leuk, en dat heb ik zelfs bij All Time Low bijvoorbeeld niet altijd. Er zitten wel een paar liedjes bij waarvan ik niet snel zou verwachten ze op een Sleeping With Sirens album tegen te komen, zoals Madness en Heroine, maar al met al vind ik het zeker een goed album, ik ben alleen wel meer fan van de hardere nummers.

Madness kun je bestellen op bol.com voor €14,99 en op WOWHD.nl voor €13,04. Het album staat ook al in Spotify en iTunes.

Hebben jullie Madness al gehoord? Wat vind je ervan? Wat zijn jouw favoriete nummers?

TwitterFacebookInstagramBloglovin’Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten