Skip to content

TAG: Blogger Dilemma

blog dilemma

Laatst besprak ik al een aantal zomerse dilemma’s, maar op Vera’s blog kwam ik de Blogger Dilemma tag tegen, met allerlei blog-gerelateerde dilemma’s. Het komt er dus op neer dat je moet kiezen uit twee dingen die je waarschijnlijk allebei liever niet zou willen. Zou ik liever hebben dat mijn blogposts maar 12 uur online bleven staan, of dat ik maar 2 uur per week aan mijn blog mocht werken? Je leest het in deze tag!

Nooit meer tekst of nooit meer foto’s op je blog?

Ik denk dat ik dan toch voor foto’s zou gaan, omdat ik best wel van de lappen tekst ben. Voor veel blogs zouden alleen foto’s wel kunnen, maar mijn blogposts zijn juist over het algemeen tekst waar foto’s bij gezocht zijn, in plaats van foto’s waar tekst bijgeschreven is. Dus zonder tekst ook geen foto’s. Daarom kies ik voor tekst.

Altijd een huilbui als je je blog bezoekt of altijd 30 minuten moeten wachten op je blog?

Doe mij die huilbui maar, dan werk ik wel door de tranen heen. Als ik ergens niet tegen kan is het dat mijn blog, of internet in general, traag is. Laat staan dat het een half uur moet laden. Nee, bedankt!

Je blog bestaat voor een groot gedeelte uit advertenties of je kunt niet meer reageren op de reacties die je ontvangt.

Dan reageer ik niet meer op de reacties die ik ontvang. Dit zijn er namelijk toch niet zoveel, en ik denk dat dat bezoekers minder afschrikt dan een blog die vol staat met advertenties. Ik heb er in ieder geval niks mee, als je een blog opent en er van alle kanten advertenties tevoorschijn komen.

Geen social media of geen mailbox?

Geen mailbox, lijkt me wel lekker rustig. Mag ik mijn school mailbox dan wel houden? Want daar krijg ik nog wel eens belangrijke berichten op… Social media kan ik echt niet missen, dan voel ik me zo afgesloten van de wereld. Mag ik mensen dan wel vertellen dat ik geen mailbox meer heb en mijn e-mailadres overal weghalen?

Je foto’s zijn onwijs wazig of je hebt altijd witregels tussen de zinnen op je blog.

Dan ga ik toch voor de witregels denk ik, ook al is het een doorn in mijn oog. Hele wazige foto’s hoef ik niet op m’n blog.

Je artikel blijft maximaal 12 uur staan op je blog of je mag maar twee uur in de week bloggen.

Pff… Dit is de eerste die ik echt lastig vind! Want als je blogposts maar 12 uur online staan is dat best wel zonde van de moeite, maar in 2 uur kan ik echt niet genoeg voor m’n blog doen. Ik werk de hele week aan mijn blog, omdat er op de meest random momenten ineens een idee te binnenschiet en ik dat meteen uit wil werken, dus met 2 uur kom ik niet ver. Die 12 uur dan maar, denk ik?

Je mag niks persoonlijks kwijt op je blog of je layout is heel simpel en wit.

Ha, dat is mijn layout nu ook al! Dus als persoonlijke blog ga ik voor de simpele layout, anders heb ik niks meer om over te schrijven.

WordPress of Blogger houdt geen spam tegen of Bloglovin’ werkt niet.

Ik denk dat ik dan toch zou kiezen voor WordPress die geen spam meer tegenhoudt. Ik gebruik Bloglovin’ zelf nog actief om blogposts te lezen, en ik denk dat ik veel meer tijd kwijt zou zijn aan al die blogs af gaan dan aan die paar spam reacties te verwijderen.

Je artikelen moeten altijd rijmen of je hoort alleen maar negativiteit in je hoofd als je een artikel schrijft.

Ik denk dat als ik altijd maar negativiteit in mijn hoofd heb bij ieder artikel, dat er helemaal niks online komt. De artikelen waar ik me nu niet zeker over voel komen ook niet online namelijk. Ik denk dat als alles moest rijmen, er toch nog meer online zou komen, dus dan dat maar.

Je moet reclame maken over je blog aan iedereen die je spreekt op een dag of je moet elke dag een shirt aan met: ‘bezoek mijn blog [naam van je blog].

Mag je ook iets over dat shirt aan doen? Maakt ook eigenlijk niet uit, ik kies toch voor het shirt. Dan kunnen mensen er nog voor kiezen om het te negeren, maar als je iedereen over je blog begint te vertellen kunnen mensen er niet echt om heen en ik weet als geen ander hoe irritant het is als iemand een heel verhaal tegen je ophangt waar je geen behoefte aan hebt. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat iemand daardoor op mijn blog gaat kijken, terwijl een link op een t-shirt misschien wel als grappig beschouwd wordt waardoor mensen nieuwsgierig worden. Misschien..?

Als jij een blog hebt, zou je dan liever alleen nog maar tekst plaatsen of alleen nog maar foto’s? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Nienke

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten