Skip to content

TAG: Harry Potter Tag

Toen ik weer eens op YouTube door aan het klikken was kwam ik bij Mekayla uit en zag ik dat zij een video had gemaakt waarin ze de Harry Potter Tag deed. Deze tag kende ik nog niet, maar ik ben wel een grote Harry Potter fan, dus eigenlijk moet ik hem wel doen. Bij deze dus!

Ik gebruik overal de Engelse namen, omdat ik, ondanks dat we de boeken in het Nederlands gelezen hebben, de films alleen nog maar in het Engels kijk en dus die namen beter weet. De vragen heb ik ook van een Engelse site en zelf in het Nederlands vertaald.

Favoriete boek?
The Order Of The Phoenix of The Deathly Hallows, deze heb ik allebei in 1 ruk uitgelezen en vooral in The Deathly Hallows zit lekker veel actie (maar aan de andere kant gaan er ook weer een aantal van mijn favoriete personages dood hmm..).

Favoriete film?
Een van de laatste twee. The Prisoner Of Azkaban is heel lang mijn favoriet geweest, maar de laatste twee zijn toch wat spannender en er zit meer actie in. The Order Of The Phoenix vond ik overigens ook wel erg leuk, deze heb ik in Londen zelfs nog in een iMAX theater gezien met een deel in 3D.

Minst favoriete boek?
Ik denk The Halfblood Prince. Al die flashbacks naar het leven van Tom Riddle was ik op een gegeven moment wel beu, ik wil actie!

Delen van de boeken die je aan het huilen maakte?
Uhm… Don’t get me started. Vooral bij het laatste boek heb ik bij wijze van spreken aan een stuk door zitten huilen. Dobby’s dood, Snape’s dood, Fred’s dood… You name it. Alleen bij de dood van Dumbledore¬†had ik er niet zo’n last van.

Als je een van de Harry Potter personages zou kunnen daten, wie zou dat zijn?
Een jaar of 10 geleden had ik nogal een crush op Harry zelf en op Cedric Diggory (aka Robert Pattinson… uhm…). Maar nu zou ik denk ik George Weasley of Seamus Finnigan kiezen. Al vond ik Draco tegen het einde van de films ook wel leuk.

Favoriete personage?
Uhm… Ik vind eigenlijk heel veel karakters leuk omdat ze allemaal zo anders zijn. Ginny vind ik in de laatste paar films leuk omdat ze daar zo badass is, datzelfde geld eigenlijk ook wel voor Hermione. Neville vind ik in The Deathly Hallows leuk omdat die daar ineens zo veranderd is… Luna en Ron vind ik leuk omdat ze regelmatig van die geniale opmerkingen hebben. Oh, en McGonagall, hands down.

Wat zou je patronus zijn?
Ik hoop een schattige kitten, al denk ik dat die niet zo bij mij karakter past. Ik zou eigenlijk zo geen dier kunnen bedenken dat dat wel doet, omdat alle dieren toch individueel weer anders zijn, dus ik ga voor de kitten.

Als je kon kiezen tussen de Resurrection Stone, de Cloak of Invisibility en de Elder Wand, welke zou je kiezen?
Nou, op dit moment in ieder geval niet de Resurrection Stone, omdat ik op dit moment gewoon nog niemand heb verloren waar ik echt close mee was, dus daar zou ik op dit moment niks aan hebben. Ik heb niet zo’n behoefte aan macht, dus ook de Elder Wand hoef ik niet. Ik zou dus voor de Cloak Of Invisibility gaan. Het lijkt me wel lekker om gewoon onopgemerkt rond te kunnen lopen als je even behoefte hebt aan rust.

In welke afdeling zou je zitten?
Ik zou Gryffindor willen zeggen maar uh zo dapper ben ik niet dus dat zal hem niet worden. Ravenclaw misschien? Ik hoop in ieder geval niet op Hufflepuff. Voor Slytherin ben ik niet sluw en achterbaks genoeg denk ik.

Als je iemand van de cast kon ontmoeten, wie zou dat zijn?
Emma Watson, Tom Felton of Rupert Grint. Zij lijken mij gewoon de leukste mensen qua persoonlijkheid.

Heb je de Harry Potter videogames gespeeld?
Jazeker en ik vond ze geweldig! Wij hadden ze voor op de computer en vooral de Steen der Wijzen en de Geheime Kamer vond ik leuk. Als ik tegen Voldemort moest vechten kon ik dit nooit en deed m’n broertje dit, maar verder vond ik deze spellen echt geniaal. The Order Of The Phoenix speelde ik op de Nintendo DS en daar heb ik volgens mij ook The Halfblood Prince en misschien ook The Deathly Hallows Part I voor, maar bij een van die twee liep ik vast en kon ik niet meer verder en sindsdien heb ik de spellen niet meer gespeeld. Voor de computerspellen zijn al onze computers te nieuw, volgens mij draaien die nog op Windows 98 of XP.

Als je in een zwerkbalteam zat, op welke plaats zou je dan spelen?
Ik denk als Seeker. Ik ben best klein en dat is volgens mij wel een belangrijke eigenschap voor een Seeker. Ik zou geen talent zijn in bludgers wegslaan of de quaffle tegen houden. Ook zou ik die niet over kunnen spelen want dan zou ik hem gegarandeerd laten vallen. Seeker dus.

Was je blij met het einde?
J.K. Rowling had van mij wel wat mensen mogen laten leven, maar op zich ben ik er best tevreden over. Ik zou alleen nog wel wat meer willen weten over hoe het afloopt met de kinderen van Harry en co en met henzelf in hun banen eigenlijk ook wel. Ik heb er wel een documentaire over gezien waarin J.K. Rowling wat meer vertelt over de toekomst, but I need more.

Hoeveel betekent Harry Potter voor je?
Tja, hoe beschrijf je dat? Ik moet zeggen dat ik de films al een tijdje niet gekeken heb en de boeken al even niet gelezen heb, maar zodra ik in een winkel iets van Harry Potter tegenkom, moet ik het hebben. Zo heb ik van Primark al een Hogwarts en Slytherin shirt. Eigenlijk moet ik de boeken maar weer eens lezen he?

Als je deze tag leuk vind nodig ik je vooral uit om hem ook in te vullen!

Liefs,
Nienke

One Comment

  1. Leuk om te lezen! En wat leuk dat je zo’n fan bent er van :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten