Close

Tonight Alive – Limitless

Het is al een paar jaar geleden dat een van mijn favoriete bands, Tonight Alive, voor het laatst een album uitbracht. Dat was namelijk in 2013. Gisteren kwam hun nieuwe plaat, genaamd Limitless, dan eindelijk uit en vandaag vertel ik wat ik ervan vind.

Voor de release van het album bracht Tonight Alive al enkele nummers uit, en eerlijk gezegd was ik daar niet even enthousiast over. Ik wist dan ook niet echt wat ik van dit album moest verwachten. Wel was ik bang dat het niet helemaal mijn ding zou zijn. Zoals altijd bespreek ik niet alle liedjes, wel de meesten.

To Be Free was het eerste nummer van Limitless dat ik echt leuk vond, en het tweede nummer dat we van het album te horen kregen. Het klinkt nog aardig als Tonight Alive zoals ik ze ken maar toch wel een nieuwe richting. Ik denk dat To Be Free mijn favoriet was van de eerder uitgebrachte nummers. Het is niet echt up tempo zoals veel van Tonight Alive’s muziek maar wel duidelijk alternatief.

Oxygen is het eerste nummer dat nog niet eerder was uitgekomen. Het begint veel belovend, maar ik vind hem daarna toch een beetje inkakken en wel erg rustig. In het begin mis ik wat power, wat er later wel weer in komt gelukkig. Het refrein van Oxygen vind ik wel fijn!

Human Interaction was het allereerste nummer dat uitkwam, waardoor ik eigenlijk meteen al m’n twijfels had bij de nieuwe richting van Tonight Alive. Het is geen slecht nummer, maar het is niet het Tonight Alive dat ik gewend ben. Natuurlijk veranderen de meeste artiesten met ieder album maar dit vond ik wel een erg grote verandering. Human Interaction vond ik bijna saai, hij kwam in ieder geval heel langzaam op gang. Ondertussen vind ik hem op zich wel leuk, maar echt enthousiast ben ik er nou ook weer niet over.

Drive is naar mijn mening wat meer een popnummer, maar daardoor niet minder leuk. Van dit nummer krijg ik ook gewoon zin om een roadtrip te maken, dus de melodie past wel bij de tekst (al gaat deze natuurlijk niet alleen over in een auto rondrijden maar heeft deze wel een diepere betekenis). Drive heeft echt een beetje die relaxte vibe, een zomers liedje.

How Does It Feel is ook een van de hardere tracks van het album die al eerder uitgebracht waren. Het begint meteen met relatief harde gitaren wat ik van Tonight Alive altijd wel kan waarderen. Hij is alsnog wat rustiger dan hun oude werk, maar ze zijn nou eenmaal niet de eerste band die wat gematigdere muziek gaat maken.

Waves vond ik de eerste keer dat ik hem hoorde maar niks, maar inmiddels vind ik het toch wel een oké nummer. Het past in ieder geval prima in de richting die Tonight Alive met dit album in gaat, en ondanks dat dat niet zo mijn ding is, kon ik Waves toch wel waarderen na het hele album gehoord te hebben en het dus in het hele plaatje kon plaatsen.

Bij het horen van I Defy dacht ik meteen, ja, daar zijn de gitaren die ik tot nu toe bij de meeste liedjes miste! Het is wel vooral het intro en het refrein, maar alsnog is I Defy een van de hardere tracks van het album en tevens een van mijn favorieten. Ook de bridge van het nummer spreekt me aan, met name de tekst “this is my world, you are just living in it“.

We Are vind ik een van de nummers die nog het meeste klinkt als ouder werk, en daardoor ook een van mijn favorieten van de plaat. Het is wel een stuk rustiger, maar er zitten wel hardere stukken in, vooral in het refrein. Van dit nummer spreekt de tekst me ook wel erg aan. “They’re not gonna change the world, we are“.

The Greatest is het rustige, gevoelige nummer van het album. Weinig instrumenten en vooral Jenna’s zang staat centraal, al bouwen de instrumenten zich wel op naarmate het nummer vordert. Een mooi nummer om het album mee af te sluiten. Persoonlijk vind ik 11 nummers vrij weinig voor een album, maar helaas doen veel artiesten dat tegenwoordig.

Alles bij elkaar vind ik Limitless geen verkeerd album, maar Tonight Alive klinkt op deze plaat simpelweg niet meer als de band waar ik ooit van ben gaan houden. Ik mis de harde gitaren. Voor mij is het allemaal gewoon net wat te rustig. Niet slecht, maar ik vind het persoonlijk wel jammer dat Tonight Alive deze kant op is gegaan. Hun keuze natuurlijk, en ik vind het ook goed dat ze zich ontwikkelen en dan kun je nou eenmaal niet iedereen tevreden stellen. Er zijn ongetwijfeld ook genoeg mensen wel blij met deze richting. Zoveel mensen, zoveel meningen! Ondertussen blijf ik lekker naar hun oude muziek luisteren! Wat ik wel goed vind aan Limitless is dat er duidelijk een thema in zit, wat je niet bij veel albums ziet. Ook qua sound vormt het echt een geheel.

Als ik deze review nog eens over lees merk ik trouwens dat ik over de meeste liedjes best positief ben. Dat is dus ook omdat het een goed album is, het is alleen jammer dat het een Tonight Alive album is. Een album van een artiest die ik juist bewonderde om hun hardere muziek, maar een slecht album is het absoluut niet!

Luister jij naar Tonight Alive? Wat vind jij van Limitless?

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten