Close

Hoe ik me voorbereid op uit huis gaan

appartement

Nu ik op het punt sta om af te studeren is uit huis gaan ook iets waar ik veel mee bezig ben. Als ik een “echte” baan ga zoeken, vind ik dat wel het uitgesproken moment om ook op mezelf te gaan wonen. Helaas is dit niet iets wat je zomaar even doet. Er komt een hoop voorbereiding kijken bij uit huis gaan, en daar ben ik nu dan ook al volop mee bezig. Vandaag vertel ik hoe ik me voorbereid op uit huis gaan!

Op dit moment ben ik vooral veel op Funda aan het kijken naar wat er allemaal te huur is, en sla ik al regelmatig appartementen op. Als ik dan straks een baan vind, hoop ik snel een woning in de buurt gevonden te hebben. Op dit moment is het nog moeilijk om al echt specifiek te zoeken, omdat ik nog niet weet waar ik ga werken. Ondanks dat ik graag in Amsterdam wil wonen, is het in eerste instantie toch vooral belangrijk om een baan te vinden, en kan ik beter daarna pas kijken waar ik dan kan gaan wonen. Amsterdam kan tenslotte altijd nog. In eerste instantie zat ik vooral naar populaire steden te kijken, maar al snel merkte ik dat appartementen in kleinere steden toch een stuk aangenamer geprijsd zijn.

Langzaamaan ben ik ook al bezig met spullen kopen voor in mijn appartement. Veel dingen heb ik natuurlijk al die ik gewoon van thuis mee kan nemen, zoals mijn bed en kasten. Het zijn met name dingen als keukengerei die gekocht moeten worden. Omdat ik niet zo’n kei in sparen ben, kies ik ervoor om regelmatig voor een paar euro aan spullen te kopen als we bijvoorbeeld bij de Action zijn. Zo ben je misschien een paar euro per week kwijt, maar hoef ik straks niet in één keer een groot bedrag op te hoesten om alles in een keer te kopen. Ik gebruik een checklist app om bij te houden wat ik al gekocht heb en wat ik nog moet kopen, zodat ik voor mezelf het overzicht niet verlies van wat ik wel en niet gekocht heb. Op dit moment zit ik vooral nog met dingen als een bank, die toch wel een flinke uitgave zijn ineens, maar die je ook niet al eerder kunt kopen omdat je het nergens kwijt kunt.

uitzet

Naast het vinden van een woning en het kopen van een uitzet komt er nog meer kijken bij verhuizen. Er moet nog van alles geregeld worden. Bij uit huis gaan komt een hele hoop kijken, dus dan is het handig om een checklist te hebben waar alles op staat dat je moet regelen. StudentVerhuizers heeft een checklist opgesteld waar per week beschreven staat wat je hoeveel weken van te voren moet regelen. Deze lijst kun je als .pdf downloaden, waardoor je hem uit kan printen en gemakkelijk bij de hand kan houden om dingen af te vinken. Ik ga hem zelf ook gebruiken als het zo ver is, denk ik!

Ik weet nog niet precies waar ik wil gaan wonen, maar de kans is vrij groot dat het niet om de hoek zal zijn. Als je veel spullen mee wil nemen is het dan ook niet onverstandig om op tijd te kijken naar een verhuisbedrijf dat je kan helpen met het overbrengen van je spullen. StudentVerhuizers is zo’n bedrijf. Zij bieden diverse diensten aan op het gebied van verhuizen en transport. Ze helpen met verhuizen, maar kunnen ook helpen bij het ontruimen van een woning, of bij het klussen in een van de woningen. Studenten Verhuizers biedt goedkope verhuisdiensten aan, zodat deze ook voor studenten te betalen zijn.

Ga jij binnenkort op jezelf wonen? Hoe bereid jij je hierop voor? Laat het weten in de comments!

Liefs,
Nienke

€ – Deze post is geschreven in samenwerking met StudentVerhuizers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten