Close

“Vrouwen dragen make-up voor mannen”

oogschaduw

Dit is wat een jongen op Tinder tegen mijn beste vriendin Donna zei, en dat schoot bij ons beide toch even in het verkeerde keelgat, dus ik dacht, laat ik er eens een post over schrijven. Ik zal mezelf geen extreme feminist noemen hoor, maar zulke opmerkingen… Tja… Mannen die denken dat het leven van een vrouw om hen draait… Uhm, hallo, we hebben ook nog vriendinnen, tv-series, chocola, hobby’s, huisdieren, werk en ga zo door. Natuurlijk heb je meiden wiens leven wel om een jongen draait, maar ik ben persoonlijk van mening dat dit bij geen een meisje zo zou moeten zijn.

Ik zal niet zeggen dat ik alles wat ik doe, voor mezelf doe. Ik ruim mijn kamer op omdat mijn moeder het wil, ik geef de katten eten omdat zij het willen, maar een ding wat ik wel voor mezelf doe is make-up dragen. Ik voel me er mooier door, zekerder. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om te doen. Om ’s ochtends tussen mijn make-up te kijken en te bepalen wat ik vandaag ga dragen. Welke blush zal ik gebruiken? En welke lipstick? Wel of geen oogschaduw? Op dat moment denk ik absoluut niet “wat zou een jongen mooi vinden?” Nee, ik doe wat ik mooi vind en waar ik me goed bij voel.

Jongens die denken dat meisjes make-up op doen voor hen vind ik gewoon ronduit arrogant. Een meisje doet niet al die moeite om de perfecte winged eyeliner aan te brengen voor jou. Grote kans dat het je niet eens opvalt hoe perfect de wing is. Ik zou echt niet zoveel tijd aan mijn make-up besteden als ik het voor een jongen deed, want die zal toch minstens 50% van de troep die ik op m’n gezicht smeer niet eens opmerken.

Zo lees ik ook wel eens dingen als dat jongens niet van felgekleurde lipstick houden. Ja, en? Zouden meisjes het daarom maar niet moeten dragen? Ik ben dol op felle lipsticks en vind dat ze een simpele look heel makkelijk speciaal maken.

Ik heb het hier overigens niet over meiden die er leuk uit willen zien voor bijvoorbeeld een date om indruk te maken op een jongen. Dat vind ik een ander verhaal. Al denk ik dat je het dan nog niet alleen voor die jongen doet maar ook voor jezelf.

Nog zo’n andere opmerking die ik hier ook wel bij vond passen: “Ik vind vrouwen zonder make-up mooier”. Tja, is het heel slecht van me dat ik dit moeilijk te geloven vind? De jongens die dit zeggen zullen het heus wel goed bedoelen, maar met geen make-up, hebben ze het dan over écht geen make-up, of over no make-up make-up? Ik denk het tweede. Als iemand tegen mij zegt dat ik er zonder make-up beter uit zou zien, kan ik het daar toch echt niet mee eens zijn. Ik vind mezelf niet lelijk hoor, maar mijn huid is niet bepaald flawless en ziet er met foundation toch echt mooier uit.

Met deze post wil ik uiteraard niet alle jongens aanvallen en ik reken er sowieso niet op dat deze post door jongens gelezen wordt, maar toch. Ik hoop de jongens die denken dat meiden hun make-up voor hen doen te laten zien dat dit in veel gevallen niet zo is, en mijn vrouwelijke lezers laten zien dat ze vooral de make-up moeten dragen die zij mooi vinden.

Weer een wat serieuzere post, maar ik vond dit toch wel interessant om een post over te schrijven. Er zullen in de toekomst misschien wel meer opinion artikelen komen. Ik kijk de laatste tijd bijvoorbeeld veel video’s van Mr Repzion op YouTube en daardoor krijg ik eigenlijk ook wel zin om meer opinionartikelen te schrijven, maar don’t worry, ik hou me in.

Draag jij make-up voor jezelf of ben jij toch ook van mening dat meiden make-up dragen voor jongens? Laat het in een reactie weten.

Liefs,
Nienke

4 thoughts on ““Vrouwen dragen make-up voor mannen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten