Close

Wat ik voor mijn blog gebruik

Ik maakte al eens een post met de tools die ik voor mijn blog gebruikte, maar omdat er inmiddels het een en ander veranderd is leek het me wel leuk om dit weer eens te doen. Ik heb voor deze post gekeken naar apparatuur, maar ook naar apps of plugins die ik graag gebruik.

MacBook Pro 13″

Waarschijnlijk het meest essentiële: mijn laptop. Ik heb een wat oudere versie van de MacBook Pro 13″ die nog geen retina scherm heeft, maar nog wel een CD-ingang. Dit heb ik expres gedaan omdat dit me wel handig leek (en omdat die met retina duurder was…) Ik zou ooit graag een 15″ of een iMac willen hebben omdat ik een groter scherm vooral voor PhotoShop toch echt fijner vind, maar voor nu voldoet mijn MacBook prima. Ik heb hem inmiddels al ruim 2,5 jaar, en in tegenstelling tot mijn eerdere Windows laptops is hij nog maar amper achteruitgegaan. Ik had zelfs niet eens door dat ik hem al zo lang had.

Canon G7X

Dit is van alles mijn nieuwste aanwinst, mijn vlogcamera. Qua filmen heeft deze mijn Nikon eigenlijk volledig vervangen. Voor vloggen is hij sowieso veel beter, maar ook voor andere video’s geef ik de voorkeur aan deze camera. Dit is de vlogcamera die op enkele uitzonderingen na heel vloggend Nederland gebruikt, en ik heb er dan ook al even op lopen azen voordat ik hem kocht. Voor mij was het een flinke investering maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Naast de camera’s zelf gebruik ik twee SD-kaarten van 16 GB, en heb ik voor mijn Canon G7X twee batterijen met als doel dat er altijd een opgeladen is.

iPhone 5S

Ook mijn iPhone 5S gebruik ik veel voor mijn blog. Dit met name om foto’s te maken voor blogposts als de Life As I Know Its, maar ook om blogposts uit te werken als ik onderweg ben, aantekeningen te maken voor blogposts en natuurlijk om op social media over mijn blog te praten.

Adobe PhotoShop CS6

Aan de meeste van mijn foto’s bewerk ik niet veel, maar eigenlijk gaat iedere foto wel door PhotoShop om hem het goede formaat mee te geven. Soms komt er tekst op of moet ik twee of meer foto’s samenvoegen, en donkere foto’s licht ik nog wel eens een beetje op. PhotoShop is echter toch vooral essentieel om foto’s te verkleinen en bij te snijden.

Final Cut Pro

Om mijn video’s te bewerken gebruik ik Final Cut Pro. Ik heb het een tijdje met iMovie geprobeerd maar daar had ik steeds ruzie mee, en met Final Cut Pro kan ik ook gewoon een stuk meer. Ik moest het even onder de knie krijgen en er valt nog steeds een hoop te leren, maar ik kan nu in ieder geval een fatsoenlijke vlog in elkaar zetten.

Google Drive

Op mijn telefoon gebruik ik de Google Drive app om foto’s of andere bestanden van mijn telefoon op mijn laptop te zetten. Veel mensen gebruiken hier Dropbox voor, maar de mijne is binnen no time vol, dus doe mij Google Drive maar gewoon.

Editorial Kalender

De Editorial Kalender is een plugin die mij ontzettend helpt met mijn blogplanning. Je kunt met deze plugin dus je posts inplannen. Met deze kalender heb je meteen een duidelijk overzicht van wanneer blogs ingepland staan, en je kunt concepten die nog niet ingepland staan ook al een datum meegeven. Vooral als je veel vooruitwerkt is dit prettig. Zo kan ik nu precies zien welke posts er voor de komende tijd al af zijn (die staan namelijk al ingepland) en welke er nog ingepland moeten worden (concepten). Ook kun je met deze plugin heel makkelijk ingeplande posts verschuiven door ze gewoon naar een andere datum te slepen. Ideaal! Enne, op de foto staan dus de posts die al online staan. De posts die nog moeten komen zijn wit.

Imgur.com

Imgur gebruik ik om mijn foto’s te uploaden. Als ik foto’s upload via de server van mijn blog krijg ik ze nooit op het goede formaat, en als ik ze via Imgur upload en in een bericht invoeg staan ze meteen goed. Alternatieven voor Imgur zijn PhotoBucket, Imageshack.us en TinyPic, maar na deze allemaal gebruikt te hebben geef ik de voorkeur aan Imgur.

Safari & Chrome

Ik heb twee YouTube accounts omdat ik al een eigen account had voordat ik die voor Dreaming Out Loud aanmaakte. Normaal gesproken gebruik ik Google Chrome als standaard browser, maar hier ben ik dan ook op mijn persoonlijke YouTube account ingelogd. Daarom gebruik ik Safari voor het YouTube account van Dreaming Out Loud.

Wat kun jij echt niet missen bij het werken aan je blog?

Liefs,
Nienke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door Dreaming Out Loud te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten